Pošlji povpraševanje

Bioklimatska pergola podaljša sezono uživanja na terasi

Bioklimatska pergola je idealna izbira za vse, ki na koncu poletja že razmišljate, kako boste na terasi posedali naslednje poletje. Radi preživljate čas zunaj? Morda berete knjigo, se družite s prijatelji ali le popijete popoldansko kavo? Poleti lahko na terasi brez ustreznega senčenja hitro postane prevroče, pozimi pa zunanje posedanje onemogočajo stalne padavine. Bioklimatske pergole te težave odpravijo, saj vas hkrati ščitijo pred močnim soncem in padavinami.

Pod aluminijasto bioklimatsko pergolo lahko tako uživate na svežem zraku v vseh letnih časih. Moderna bioklimatska pergola sicer nima le praktičnih lastnosti, temveč je  tudi zelo lep in eleganten dodatek k vašemu domu. Terasa bo s tovrstno premično streho izgledala bolj domače in modernejše. V njeni senci se boste vedno počutili varno, saj je tudi v vetru popolnoma stabilna.

aluminijaste bioklimatske pergole

Kako aluminijasta bioklimatska pergola deluje?

Bioklimatska pergola je dokaj nov in inovativen način senčenja. Deluje pravzaprav na precej enostaven način. Lamele, ki tvorijo streho aluminijastih bioklimatskih pergol, se po vaših željah nagibajo. S tem lahko prilagajate, koliko sončnih žarkov si na svoji terasi pravzaprav želite. Poleti, ko je vročina večja, lahko lamele aluminijaste bioklimatske pergole popolnoma zaprete in uživate v popolni senci, pomladi in jeseni, pa lahko lamele odprete in se pogrejete na prijetnem soncu.

Bioklimatske pergole so idealna rešitev tudi za slabo vreme, saj so popolnoma vodotesne. Vas je že kdaj med piknikom s prijatelji presenetil dež ali poletna nevihta? Zdaj se bo vaša zabava lahko brez težav nadaljevala! Lamele moderne bioklimatske pergole boste lahko popolnoma zaprli, gosti pa bodo ostali na suhem. Pozitivna plat lamel kvalitetne bioklimatske pergole je tudi, da omogočajo pretok zraka. Terasa je posledično ves čas dobro prezračena, zato je zrak ves čas popolnoma svež.

Bioklimatska pergola delovanje

Primerjava nadstreška in bioklimatske pergole

Aluminijasta bioklimatska pergola je tako močna, da se lahko zlahka primerja z najboljšimi nadstreški. V resnici nadstreške zaradi sledečih tehničnih lastnosti celo prekaša.

  • Bioklimatska pergola je tako kot nadstrešek popolnoma vodotesna. Njena prednost pa je v tem, da se lamele lahko nagibajo med 0-140 stopinj, kar pomeni boljše zračenje in prilagajanje količine svetlobe. Izberete lahko celo poljubno velikost lamel.
  • Kvalitetna bioklimatska pergola je narejena iz aluminija, zato je celotna kontrukcija zelo trdna in stabilna. Za razliko od marsikaterega nadstreška moderna bioklimatska pergola ne izgleda robustno, saj je konstrukcija aluminija v RAL barvah, poleg tega pa vijaki niso vidni. Spoji so izdelani zelo natančno, stebri pa so lahko po želji zelo tanki (115 x 115 mm). Bioklimatska pergola tako izgleda veliko elegantnejše od robutskih nadstreškov.
  • Lamele aluminijaste bioklimatske pergole so prilagojene na zahtevnejše vremenske razmere, saj so lahko polnjene s poliuretansko peno. Le-ta zagotavlja odlično zvočno in toplotno izolacijo, zato boste lahko na terasi uživali tudi pozimi. Motil vas ne bo niti sneg, saj je možno vgraditi sistem za taljenje snega.
  • Sedenje na vaši terasi bo zelo prijetno tudi pomladi in jeseni, ko je občutno več dežja. Odkap lamele namreč sega direktno v žleb, zato voda iz njega ne prši. Prednost kvalitetne bioklimatske pergole je tudi v tem, da je odtok za vodo skrit v stebru. Stransko ali talno odvodnjevanje tako ne kvari videza tovrstnega senčenja.
  • Največja prednost pred navadnimi nadstreški je, kot že omenjeno, nagib lamel. Le-ta je zelo enostaven za uporabo, saj lahko aluminijasto bioklimatsko pergolo enostavno upravljamo z daljincem. Motorni pogon je skrit v sami konstrukciji, zato vas vizualno ne bo motil.

bioklimatska pergola

Dodatki kvalitetne bioklimatske pergole

Ne veste, kakšno osvetlitev bi izbrali za vašo teraso? Si želite, da bi ponoči lahko brez težav brali knjigo, a obenem ustvarili tudi prijetno romantično svetlobo? Med dodatno opremo moderne bioklimatske pergole sodi tudi LED osvetlitev, ki bo vas bo rešila iz zagate. LED trakovi bodo aluminijasto bioklimatsko pergolo prelevili v intimen prostor, kjer boste z veseljem preživljali čas s prijatelji ali družino.

V hladnejšem delu leta pa bo prostor postal še prijetnejši, če boste poleg bioklimatske pergole kupili tudi stranske ZIP screen roloje, drsne panele ali steklene stene. V zaprtem prostoru bo druženje v primeru slabega ali hladnejšega vremena veliko prijetnejše. Screen roloji vas bodo ščitili pred dežjem, vetrom in umazanijo, hkrati pa boste bolj skriti pred radovednimi pogledi vaših sosedov. Po želji se lahko odločite tudi za grelce ali ogrevanje lamel, ki bodo celoten prostor ogreli. V takšnem domačem vzdušju boste lahko tudi v hladnejšem delu leta v miru brali knjigo ali uživali v romantični večerji z vašim partnerjem.

Zabave in skupinski večeri s prijatelji tako ne bodo več vezani na poletne tople večere. Konec avgusta vam ne bo več potrebno žalovati za preteklim poletjem, saj boste pod kvalitetno bioklimatsko pergolo lahko uživali celotno leto. Ker je takšna vrsta osenčenja lahko samostoječa ali na objekt pritrjena s strani, z vogala ali v vogal, je primerna za prav vsako teraso. V primeru nejasnosti pa se lahko dogovorite za svetovanje na vašem domu, kjer boste najlažje opisali vaše želje.

moderna bioklimatska pergola