Betonski stebri so lahko podporni, dekorativni ali pa oboje hkrati

Betonski stebri omogočajo številne možnosti uporabe. Včasih se denimo uporabljajo predvsem za dekorativne namene, vendar pa so prav tako zelo pogosti nosilni oziroma podporni stebri. Vsekakor je pomembno, da se pred začetkom izdelave natančno preuči, kakšna kombinacija lastnosti bi bila v posameznem primeru najustreznejša, da preprečimo poznejše zaplete.

Kvalitetni stebri za ograje

Kakšni naj bodo podporni stebri, npr. betonski stebri za nadstrešek?

Še posebej veliko pozornosti si zagotovo zaslužijo podporni stebri, kot so npr. podporni betonski stebri za nadstrešek. Ker ti nimajo izključno dekorativne vloge, je treba poskrbeti, da bo nosilnost zares ustrezna, sicer obstaja nevarnost, da se celotna konstrukcija zruši, kar predstavlja ogromno varnostno tveganje. Načrtovanje podpornih oziroma nosilnih konstrukcij, kot so denimo betonski stebri za nadstrešek, je zato zagotovo najbolje zaupati izkušenim strokovnjakom, ki bodo znali uporabiti primerne materiale. Seveda pa to nikakor ne pomeni, da podporni stebri ne morejo biti obenem dekorativni. Čeprav gre v osnovi za nosilni oz. podporni element, ki ima torej povsem pragmatično vlogo, lahko izberete oblike oziroma vzorce, barve in druge lastnosti, ki bodo popolnoma po vašem okusu in ki se bodo skladale z okolico vašega doma.

Več informacij o podpornih stebrih

Možni izključno okrasni betonski stebri, ki so samostoječi

Seveda pa so ena izmed možnosti tudi izključno okrasni stebri, ki so namenjeni predvsem doseganju določenih estetskih učinkov. Gre za element, ki nedvomno poskrbi za vtis mogočnosti in razkošja, še posebej v primeru nekoliko bolj »baročnih« oblik, ki stavijo na izobilje zanimivih detajlov, s katerimi hitro pritegnejo pozornost mimoidočih. To je zagotovo odlična izbira za vse, ki znate ceniti rahlo zgodovinski pridih, ovit v nekoliko modernejšo podobo. Tako zanimivi betonski stebri odlično spojijo preteklost in sedanjost ter posrbijo za skorajda brezčasno eleganco.

Kvalitetni in močni stebri

Prečudoviti betonski stebri v grškem slogu za najrazličnejše namene uporabe

Delovanje Zidarstva in fasaderstva Roberto Šket, s. p., sloni na večdesetletni tradiciji, saj gre za družinsko podjetje, katerega zgodba se je začela že pred približno 80 leti. Tradicijo poskušamo seveda oplemenititi z inovativnimi pristopi, ki so pisani na kožo sodobnemu času in sodobnim potrebam. Med naše najpomembnejše proizvode sodijo prav podporni in okrasni betonski stebri, ki so izdelani iz mikroarmiranega, štokanega ali brušenega betona, še ena izmed opcij pa je steklobeton. Na voljo vam je več kot 40 različnih izvedb, pri čemer prevladuje grški slog (jonski, korintski ali dorski), možna pa je še različica v toskanskem slogu. Dimenzije bomo povsem prilagodili vašim željam in potrebam, kar velja tako za višino kot za premer (notranji in zunanji) oz. za širino in globino. Ena izmed možnosti so še kvadratni betonski stebri, ki se pogosto uporabljajo pri vrtnih ograjah. Tudi pri tej različici je mogoče izbirati med različnimi vrstami betona – klasični beli ali sivi beton, štokani, brušeni, teraco ipd. Pri izdelavi smo pozorni na to, da uporabimo zares najkakovostnejše materiale, ki so odporni na manj ugodne vremenske razmerje. To zagotavlja, da ostaja videz kljub minevanju časa nespremenjen. Našo ponudbo dopolnjujejo še izdelki, kot so cvetlična korita, kipci, fontane, umivalniki in klopi. Za vas torej ustvarimo številne elemente, ki jih nato uporabite za urejanje okolice svoje doma ali pa morda podjetja oz. večjega objekta. Vseh izdelkov, ki so del našega proizvodnega procesa, je trenutno že več kot 1600. Ker si prizadevamo, da uresničimo vse želje vsakega posameznega naročnika, pa smo vedno pripravljeni na izdelavo po meri. To pomeni, da lahko za vas ustvarimo popolnoma unikatne elemente, ki bodo resnično v celoti ustrezali ideji, ki ste si jo zamislili. Številni zadovoljni naročniki so nedvomno najboljši dokaz za to, da smo pri svojem delu uspešni, vsekakor pa smo ponosni tudi na mnoga priznanja, ki so si jih prislužili naši izdelki. Ti so cenjeni tako doma kot v tujini, saj velik delež proizvodov izvozimo v Nemčijo in v Avstrijo.

Več o okrasnih betonskih stebrih