Lesene stopnice - izdelava lesenih stopnic in les za stopnice | Lesena stopnišča vnašajo toplino

Vsaka vrsta materiala, iz katerega je možna izdelava lesenih stopnic, daje poseben vizualni vtis na prostor, v katerem se nahajamo, zato morate biti pozorni, ko izbirate primeren les za stopnice. Ko se odločate za najprimernejše lesene stopnice, se vselej držite rdeče niti in začetne ideje, s katero ste se lotili opremljanja prostora. Vsekakor pa bodo lesena stopnišča, ne glede na les za stopnice, ki ga boste izbrali, vselej oddajala toplino in krasila z naravno lepoto, česar novodobnim materialom, kot so naprimer steklo ali železo, nikakor ne bo uspelo. Lesena stopnišča so vendarle večna - tako in drugače, zato je izdelava lesenih stopnic odlična poteza, tako pri prenavljanju domov, kot tudi pri gradnji novih in modernih hiš.

Izdelava lesenih stopnic - lesene stopnice so lahko zlite s prostorom

Da bi se lesene stopnice vključile v prostor kot del celote, so potrebni dober načrt, primeren les za stopnice in premišljena končna izdelava lesenih stopnic - lesena stopnišča pridejo najbolje do izraza, če jih uskladite z materiali ali detajli vrat in oken v prostoru.

Izdelava lesenih stopnic je lahko popolnoma iz lesa, lahko pa se odločite tudi za lesene stopnice z betonskimi ali železnimi nosilnimi konstrukcijami in kombinirane s steklom ali kovino. V primeru lesenih stopnic na betonski konstrukciji lahko uporabite les za stopnice le na vrhnjem delu, vmesni del pa prebarvate v želeno barvo in s tem ustvarite zanimiv barvni kontrast. Če so lesene stopnice postavljene v središče prostora, so najbolj priporočljive samonosilne stopnice, ki dajejo edinstven pečat ambientu. Izdelava lesenih stopnic v tem primeru ni le praktična, temveč tudi odličen doprinos pri kreiranju toplega in okusno opremljenega doma.

Lesena stopnišča so najpogosteje izdelana iz različnih vrst lesa

Izberete lahko:

  • lesene stopnice iz češnje,
  • lesene stopnice iz mahagonija,
  • lesene stopnice iz bukve,
  • lesene stopnice iz hrasta,
  • lesene stopnice iz jesena in
  • lesene stopnice iz oljke.

Lesene stopnice lahko izdelate tudi iz drugih vrst lesa, vendar so zaradi najvišje trdote te vrste najbolj primerne.

B-F stopnice | Lesene stopnice in izdelava lesenih stopnic, les za stopnice - povezave do naše spletne strani: