Izdelava lesenih stopnic in samonosilne lesene stopnice

Vsaka moderna hiša je sestavljena iz več etaž, ki jih je potrebno povezati in omogočiti hiter ter enostaven prehod. Izdelava stopnic je tako v vsakem primeru nujna, kakšen način gradnje in vrsto stopnišča boste imeli, pa je vaša odločitev.

Notranja stopnice ponavadi nimajo le praktične funkcije povezovanja različnih etaž, saj omogoča izdelava stopnic vrsto kreativnih rešitev, ki stopnice pretvorijo v estetsko zanimive in poseben element v oblikovanju življenjskega prostora. Barva, velikost, material in konstrukcija imajo pri tem pomembno vlogo, saj stopnišča ne delujejo več kot stranska konstrukcija v prostoru, temveč sestavni del celotnega interierja. Klasične ali kričeče barve, betonske ali lesene stopnice, lesena oz. kovinska konstrukcija ali samonosilne stopnice, okrasna stopniščna ograja ali minimalizem - možnosti je ogromno.

Lesene stopnice in izdelava lesenih stopnic

Čeprav je izdelava stopnic možna iz številnih materialov so najbolj pogosti ravno beton, kovina, kamen in les. Najbolj priljubljena je izdelava lesenih stopnic, saj se najbolje vključujejo v različne vrste prostora, so enostavne za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Trenutno so na trgu najbolj iskani svetli leseni materiali, ki se z lahkoto prebarvajo v barvo, ki bo skladna s celotnim ambientom. Sicer se struktura zelo svetlega lesa spreminja in skozi čas prehaja na nekoliko temnejšo barvo, zato to upoštevajte tudi pri ostalih detajlih in kosih pohištva, ki jih nameravate uskladiti s stopnicami.

Izdelava lesenih stopnic je poleg vseh praktičnih in funkcionalnih dejavnikov tudi ekološko najbolj sprejemljiva, zato so lesene stopnice stalnica v vseh modernih varčnih in eko hišah.

Samonosilne stopnice in izdelava stopnišča po meri

Izdelava lesenih stopnic je možna v različnih oblikah, barvah in iz več vrst lesa. Kljub individualnosti vsake stranke in njenih želja, pa vseeno obstajajo lesene stopnice, ki so postale pravi modni hit v svetu stopnišča - samonosilne stopnice. Izdelava stopnic je možna v bodisi klasičnih oblikah bodisi posebnih in modernih - ravna, zavita, spiralna stopnišča. Izdelava stopnic je v tem primeru v veliki meri odvisna od prostora, ki je razpoložljiv za lesene stopnice in višinske razlike v etažah, saj je za samonosilna stopnišča zahtevnejših oblik potrebno nekoliko več prostora.

B-F stopnice | Lesene stopnice, samonosilne stopnice, izdelava lesenih stopnic - povezave do naše spletne strani: