Soma d.o.o.

Najboljše za vsako kopalnico in dom

Armature za kopalnico so investicija, ki jo je potrebno dobro premisliti

Armature za kopalnico so pomemben del kopalniške opreme. Dobavljive so v različnih videzih, tako da zagotovo najdete takšno, ki se bo ujemala z ostalo opremo. Je pa seveda potrebno pri izbiri upoštevati še nekaj drugih dejavnikov, ki imajo funkcionalni pomen. V današnjem času so armature izdelane iz medenine z različnimi zaključnimi sloji kot so krom, nerjaveče jeklo, nikelj, keramika. Zelo pomembno je, da so narejene iz kakovostnih materialov, saj je le tako zagotovljena njihova dolga življenjska doba. Pri nakupu vam priporočamo, da se dobro informirate in temeljito premislite, saj vam lahko nekvalitetne armature za kopalnico v prihodnosti povzročijo številne težave in nenačrtovane stroške. Perlator, ki je vgrajen v armaturah za kopalnico z mešanjem vode in zraka, določa intenziteto in vrsto vodnega curka. Nekateri proizvajalci mu posvečajo posebno pozornost, saj lahko znatno pripomore k manjši porabi vode ter k zadrževanju manjših delcev nesnage in vodnega kamna. Za neovirano delovanje ga morate redno čistiti.

Armature za umivalnik so na voljo v številnih modelih, ki se jih montira na različne načine

Armature za umivalnik so lahko enoročne ali dvoročne. Enoročne so zelo praktične in zavzamejo malo prostora, dvoročne pa so malo zahtevnejše za namestitev, primerne so predvsem za večje umivalnike. Enoročne armature za umivalnik imajo vgrajeno kartušo, kjer se voda meša in dozira. Kartuša ima lahko dodatne funkcije kot sta omejitev vroče vode in dvostopenjsko odpiranje. Ker lahko pride do okvare kartuše, je dobro, da veste, če so za tip armature, ki ste jo izbrali, kartuše sploh dobavljive. Iz takšnih razlogov, je najbolj zanesljiv nakup armatur za umivalnik uveljavljenih proizvajalcev, ki so na tržišču že več desetletij. Armature za umivalnik se med seboj razlikujejo tudi glede na mesto montaže, ki je odvisno od tipa umivalnika. Montaža je mogoča na in ob umivalnik, na steno in na tla. Pri stenski montaži lahko izbirate med nadometno in podometno različico. Je pa potrebno poudariti, da je pri podometni različici sanacija v primeru kakršne koli okvare veliko obsežnejša kot pri sanaciji nadometne armature.

kopalniška armaturaArmatura za kopalno kad

Kopalniške armature za tuš kabino in kopalno kad s termostatom so najbolj praktične

Kopalniške armature za tuš in kopalno kad so lahko enoročne ali dvoročne, mogoča je nadometna in podometna vgradnja. Najbolj praktične so zagotovo termostatske armature za kopalnico, saj uravnavajo temperaturo vode, ki jo nastavite, kompenzirajo pa tudi z morebitnimi spremembami v domačem vodovodnem omrežju. Ročke za prhanje ali prhe so na razpolago v številnih oblikah, ki nudijo različne tipe vodnih curkov. Izbirate lahko med rahlim pršenjem, ki nudi popolno sprostitev, klasičnim pršenjem, masažnim curkom, ki je zelo učinkovit pri odpravljanju stresa in napetosti v mišicah in mnogimi drugimi. Poleg armatur in ročk za prhanje, je pomembna tudi izbira cevi za prho, ki je lahko narejena iz PVC-ja ali kroma. Prednost kromirane cevi je v tem, da lepo pade oziroma se ne zvija v takšni meri kot se to dogaja pri PVC cevi. Ker seveda želite kopalno kad kar najhitreje napolniti z vodo, mora imeti armatura za kopalno kad tudi izliv, ki ga armatura za tuš kabino običajno nima.

Armature za kopalnico morate ustrezno čistiti, če želite da bodo uporabne še dolgo časa

Če želite, da vaše armature za kopalnico dolgo časa ostanejo sijoče in ohranjajo svojo funkcijo, jih je potrebno ustrezno vzdrževati oziroma čistiti.  Za čiščenje priporočamo uporabo mehke krpe, ki ne poškoduje površine. Uporabo abrazivne spužve, čistilne gobice iz jeklene volne ter krpe iz sintetičnih vlaken odsvetujemo, saj povzročajo površinske poškodbe, ki jih ni mogoče popraviti. Čistila, ki so primerna za čiščenje kopalniških armatur ne smejo vsebovati ocetne, mravljične in solne kisline ter klorovega belila. Agresivne kemikalije lahko prav tako trajno poškodujejo površino armatur za kopalnico. Občasno morate tudi očistiti perlator, saj lahko nečistoče, ki se naberejo na njem, vplivajo na spremenjen curek vode. V primeru, da se v njem nabere veliko vodnega kamna, ga preko noči potopite v kis, in ga naslednji dan očistite s ščetko.

SUHOMONTAŽNE STORITVE >>