Soma d.o.o.

Najboljše za vsako kopalnico in dom

Armature za kopalnico (umivalnik) – iščete najboljšo ponudbo?

Armature so obvezna oprema v kopalnicah – najdemo jih nad umivalniki, tuši in kopalno kadjo. Pri novogradnjah in pri sanacijah kopalnice nikakor ne smemo pozabiti nanje, saj so nepogrešljiv element v tem prostoru (ne le zaradi njihovega estetskega videza, temveč predvsem zaradi funkcije, ki jo opravljajo). Ponudba armatur za kopalnico na trgu je ogromna, zato se hitro znajdemo v težavah, ko ne vemo, katero izbrati. V prvi vrsti pri izbiri primerne armature za umivalnik pomislimo na njeno kakovost in material, iz katerega so izdelane, saj je pomembno, da nam kupljen izdelek služi še vrsto let. V kolikor bomo izbrali slabše kvalitetne, se bomo v kratkem srečali s potrebo po popravilu zaradi puščanja vode ali celo s potrebo po menjavi, ker bo videz takšne armature za kopalnico zelo hitro dotrajan. Če pa že na samem začetku izberemo kvalitetno kopalniško armaturo, po možnosti izdelano iz zelo trpežne medenine, se bomo tem popravilom zlahka izognili. Medenina je sinonim za dolgotrajno obstojnost, vsekakor pa imamo možnost izbire tudi med drugimi izjemno kvalitetnimi materiali. Dejstvo je, da lahko za dolgotrajno obstojnost veliko storimo tudi sami. Armature za umivalnik, tuš in kopalno kad namreč od nas zahtevajo redno čiščenje, za katerega ni vseeno, na kak način se ga lotimo.

Stella armatura za kopalnicoArmatura za umivalnik

Kako izbrati primerno armaturo za kopalnico?

Omenili smo že, da je smiselno na prvo mesto pri izbiri primerne armature za kopalnico postaviti njihovo kvaliteto. Upoštevati pa moramo še njihov način uporabe (delimo jih na nadometne in podometne), samo funkcionalnost, pretočni pritisk in način priprave tople vode. Zaradi različnih velikosti in modelov umivalnikov je dobro preveriti, katere dimenzije armature za kopalnico bi nam najbolj ustrezale in ali ima izbrana kopalniška armatura ustrezen način toka vode. (izbiramo lahko med klasičnim, torej okroglim curkom in načinom tuša). Ko smo opredelili specifikacije, ki jih moramo upoštevati pri nakupu armature za umivalnik, se lahko posvetimo njihovemu videzu, pri čemer imamo neomejeno možnost izbire. Na voljo so armature za kopalnico v klasičnem stilu, odločimo pa se lahko tudi za rustikalni videz ali sodobnejši, moderni videz. Izbira dizajna je odvisna od trenutne opremljenosti prostora, saj kljub vsemu ne želimo, da bi armatura v kopalnici preveč izstopala. Med sodobnimi armaturami za umivalnik so danes še posebej priljubljene takšne na senzor, ki pripomore k varčevanju z vodo, veliko pa jih ima tudi LED osvetlitev, pri čemer se barva spreminja glede na nastavljeno temperaturo vode.

Kontaktirajte nas, če Imate vprašanje ali pa potrebujete pomoč oz. svetovanje

Seznanite se s pravilnim načinom vzdrževanja armature za kopalnico

S preveč agresivnim čiščenjem in drgnjenjem ter z uporabo agresivnih čistil hitro povzročimo poškodbe in odrgnine na pipi ter tako uničimo lep videz in hkrati skrajšamo življenjsko dobo pipe. Primeren način čiščenja oziroma vzdrževanja armature za kopalnico je odvisen od materiala, iz katerega je pipa izdelana, upoštevati pa je potrebno navodila proizvajalca. Vzdrževanje nasploh v večini primerov ni preveč zahtevno in obsega zgolj odstranjevanje umazanije ter vodnega kamna, pri čemer lahko uporabimo čistila ali pripravke, za čiščenje, ki smo jih izdelali doma. Za nasvet glede pravilnega načina vzdrževanja je najbolje povprašati prodajalca, ki nam svetuje pri izbiri primerne armature za umivalnik. Ker nam sodobnejše pipe omogočajo varčevanje z vodo, kar je še posebej praktično, kadar bivamo z otroci, je vredno razmisliti o nakupu armature, ki nam omogoča, da prihranimo pri mesečnih stroških porabe vode. V podjetju Soma vam nudimo le najboljše za vašo kopalnico in dom. Kontaktirajte nas in z velikim veseljem vam bomo priskočili na pomoč!