Soma d.o.o.

Najboljše za vsako kopalnico in dom

Pipe za kopalnico - različni modeli za nad umivalnik

Pipe ali kopalniške armature so obvezen element vsake kopalnice, saj brez njih prostor ni dovršen in je skoraj povsem nefunkcionalen. Medtem, ko nekoč nismo imeli prav velike možnosti izbire pri dizajnu pipe za kopalnico, je danes izbira modelov v različnih stilih na trgu izjemno velika. Pipe za umivalnik so na voljo v različnih oblikah, izgled oziroma dizajn pa sega od rustikalnega do klasičnega in vse do sodobnejšega, modernejšega stila. Pri nakupu torej ne upoštevamo več le njihove kvalitete, temveč tudi dizajn in obliko, ki ga je mogoče prilagoditi ostalim detajlom v kopalnici tako, da bo vse videti načrtovano, povezano in dovršeno. Ko se odločimo za nakup pipe za kopalnico, potrebujemo vsaj 2 (za umivalnik in tuš kabino ali kopalno kad), če imamo bide, pa bo potrebna še ena dodatna kopalniška armatura. V kolikor celoten prostor šele načrtujemo, si moramo v začetni fazi vzeti čas za premislek o izbiri primerne pipe za kopalnico, enako pa velja tudi za prenove že obstoječega prostora. Čeprav se nam izbira v tem trenutku zdi enostavno opravilo, se velikokrat izkaže, da ne vemo, kaj pravzaprav iščemo. Za začetek moramo razmisliti, ali si želimo podometnih ali nadometnih pip za kopalnico.

Pipa za kopalnicoPipa za kopalnico

Domiselno in estetsko oblikovane, a obenem tudi kvalitetne

Pipe za umivalnik se morajo po dizajnu ujemati s samim umivalnikom, pa tudi z ostalimi detajli v prostoru in s kopalniškim pohištvom. Najbolje je, da izberemo pipe v tistem slogu, v katerem je opremljena celotna kopalnica, saj tako preprosto ne moremo zgrešiti s svojo izbiro dizajna. Sodobno oblikovanih pip za umivalnik nikakor ne moremo primerjati s klasično oblikovanimi, ki se bodo nekomu, ki sledi trendom, zdele dolgočasne in neprivlačne. Pri sodobno oblikovanih pipah za umivalnik lahko izbiramo med različnimi načini toka vode (slap, po žlebu, skozi šobe), veliko sodobnih pip za kopalnico pa je termostatskih, kar pomeni, da temperaturo vode prilagodijo zahtevam uporabnika. Še več - sodobne kopalniške armature vključujejo LED osvetlitev, pri čemer se barva spreminja glede na izbrano temperaturo vode, večina pa jih ima tudi senzor, ki nam omogoča varčevanje z vodo. Izbira primerne pipe za kopalnico ne bi smela biti odvisna le od okusa uporabnika, temveč se moramo posvetiti tudi kvaliteti materiala, iz katerega je armatura izdelana. Pred nakupom ne pozabimo preveriti, koliko lukenj je potrebnih za montažo pipe za kopalnico, predvsem pri armaturi, ki jo nameravamo namestiti nad umivalnik.

Naj vaša kopalnica zasije v vsem svojem sijaju

Pipe brez kančka dvoma sodijo med zelo pomembne detajle v prostoru, ki so pogosto v uporabi (uporabljamo jih večkrat dnevno), poleg tega pa so vsem na očem. Velikokrat se zgodi, zlasti pri sanaciji obstoječega prostora, da vso svojo pozornost posvetimo izbiri kopalniške keramike, na pipe za umivalnik, tuš kabino, kopalno kad in bide pa kar nekako pozabimo in izberemo prve, ki se nam zdijo dovolj ugodne. Kasneje ugotovimo, da njihov videz pravzaprav ni skladen z videzom prostora ali še huje - da je izbrana pipa povsem neprimerna za montažo v našem primeru ali povsem nefunkcionalna. Naša naloga je, da ponudbo modelov, ki jo imamo pred seboj, zelo natančno pregledamo in se pri tem posvetujemo s prodajalcem, ki ima na tem področju veliko izkušenj. Ko torej izberemo želen dizajn, preverimo, ali je pipa za kopalnico, ki si je želimo, dovolj kvalitetna in ali jo bomo v našem primeru lahko uspešno montirali na želeno mesto. Obrnite se na strokovnjake iz podjetja Soma, v katerem smo za vas pripravili pestro ponudbo pip za umivalnik visoke kvalitete.