Soma d.o.o.

Najboljše za vsako kopalnico in dom

Armature za kopalno kad - pomemben element kopalnice

Armature za kad, ki jim pravimo tudi vodovodne pipe, so zelo pomemben element vsake kopalnice. Kopalniška oprema namreč ne bo dovršena, dokler ne bomo izbrali primernih armatur za kad in umivalnik. Preden se lotimo izbire najprimernejše pipe za kopalno kad, moramo biti pozorni na dejavnike, ki odločajo o njihovi kvaliteti. Pri tem ne gre le za blagovno znamko, saj morajo tudi tiste, ki niso produkt znanega proizvajalca zadostiti določenim merilom. Pri nakupu armature za kopalno kad je tako na prvem mestu kakovostni material oziroma zlitina, iz katere je izdelano ohišje pipe za kopalno kad. Pri manj kakovostnih materialih se namreč hitro pojavijo težave, vključno s puščanjem vode, ki pripelje k nastajanju vodnega kamna in k večji porabi vode. Armature za kopalno kad z dobro tehniko delovanja imajo daljšo življenjsko dobo in ker kopalniških armatur ne menjamo vsako leto, moramo to imeti v mislih pri nakupu. Preden izberemo armaturo za kad, ki se nam zdi vizualno privlačna in primerna, preverimo, kakšna sta vhodni pritisk vode in temperatura vode, pretočni pritisk vode in način priprave tople vode. Pozabiti ne smemo niti na dimenzije armature za kad, ki jih prilagodimo dimenzijam kopalne kadi, pa tudi velikosti same kopalnice. Šele nato je čas, da se posvetimo tudi dizajnu kopalniške armature za kad.

Stella armatura za kopalnicoarmatura za kopalnico

Na voljo v različnih slogih

Armature za kad so na voljo v rustikalnem, modernem in klasičnem slogu, katerega bomo izbrali pa je odvisno od našega okusa in od sloga, v katerem je trenutno opremljena kopalnica. Pri tem je potrebno upoštevati prevladujoč slog, saj bomo le tako dosegli zaključni videz, kot smo si ga želeli. V nasprotnem primeru bo armatura za kopalno kad izstopala in tako zasenčila vse ostale detajle v prostoru. Če je naša kopalnica opremljena bolj minimalistično, je odlična izbira podometni tuš set, pri katerem navzven vidimo le ročaj s pokrivno ploščo ter prho, sama armatura za kad pa bo skrita v steni. Pri prhah imamo veliko možnost izbire, saj so na voljo razpršilne, prhe v obliki dežja, takšne z več kot eno brizgalno glavo in ročne. Najdaljšo življenjsko dobo imajo tiste armature za kad, ki so narejene iz trpežne medenine, kakovost ohišja pa je v veliki meri odvisna tudi od debeline stene, kar pomeni, da tanjše pričnejo hitreje puščati in zelo slabo prenašajo večji tlak vode, kar je opazno pri armaturah za kopalno kad, ki jih kupimo v nespecializiranih prodajalnah po zelo ugodni ceni.

Preverite našo pestro izbiro renomiranih evropskih proizvajalcev

Zaupajte armaturam za kad, ki so delo priznanega proizvajalca

Da bi dosegli kar se da dolgo življenjsko dobo armature za kad s prho, se odločimo za nakup tiste, ki je produkt priznanega proizvajalca, kot so Nord, Cisal, Grohe, Armal, Hansgrohe, Ideal Standard, Eurorama in druge. Termostatske armature za kad Huber z nastavitvijo temperature vode omogočajo kar največji užitek v tuširanju ter kopanju. Prav tako proizvajalec nudi ogromno izbiro pršnih rož, ročnih prh ter masažnih šob. Najnovejša serija select proizvajalca Hansgrohe omogoča enostavno izbira samo s pritiskom na gumb. Vse ki želijo občutiti dež, vabimo naj poizkusijo njihove pršne sisteme nadglavnih ter ročnih prh. Armature za kad sodobnih in klasičnih oblik, ki zadovoljujejo pričakovanja še tako zahtevnih kupcev, pa trgu ponuja proizvajalec Ideal Standard. Armature za kopalno kad vseh omenjenih in tudi številnih drugih priznanih proizvajalcev so na voljo tudi v ponudbi podjetja Soma, v katerem vam bomo z velikim veseljem svetovali po svojih najboljših močeh.