Soma d.o.o.

Najboljše za vsako kopalnico in dom

Pipe za kopalnico - kako izbrati najprimernejšo pipo za vodo?

Pipe za kopalnico imajo enako nalogo - upravljanje curka in temperature vode, pa vendar njihova izbira ni enostavna. Pipa se namreč mora ujemati tako s kopalnico, kot tudi z umivalnikom, pohištvom v prostoru in nenazadnje tudi z našim stilom oziroma slogom. Ob izbiri primerne pipe za kopalnico se zato velikokrat pojavijo težave, zlasti, če ne vemo, kako se lotiti nakupa. V prvi vrsti pri izbiri armature za kopalnico vedno upoštevamo kakovost izdelave (predvsem material, iz katerega je izdelana), vhodni in pretočni pritisk vode, temperaturo vode in način priprave tople vode. Preden izberemo pipo za kopalnico, pomislimo, ali dimenzijsko ustreza velikosti kopalnice in umivalniku. Vsekakor je potrebno upoštevati tudi estetski vidik, saj so danes na trgu na voljo pipe v različnih slogih - rustikalnem, modernem in klasičnem. Izberemo takšno, ki ustreza našim željam, hkrati pa se odlično vklopi v okolico, ki jo obdaja in iz nje ne izstopa preveč. Pri izbiri pipe za vodo nikar ne pozabimo na način vgradnje, saj so lahko pipe standardne, stoječe (bistveno višje), nadometne in podometne. Da bo izbira popolna, upoštevajmo še način delovanja, pri čemer se pipe za kopalnico delijo na enoročne, dvoročne, časovne, termostatske in senzorske. Da bi dosegli funkcionalnost, se nakupa vedno lotimo premišljeno, pri čemer ne pozabimo upoštevati kakovosti vodovodne pipe za kopalnico.

Kopalniška armaturaPipa za umivalnik

Pipa za kopalnico naj bo skladna z umivalnikom

Ker pri nakupu veliko stvari prehitevamo, se kaj kmalu zgodi, da z izbiro na koncu nismo zadovoljni. Morda izbrana pipa sploh ni primerna za montažo v naši kopalnici, saj smo pri izbiri upoštevali zgolj estetski videz in funkcije, ki so na voljo, ne pa tudi umivalnika, nad katerega jo bomo montirali. Pri tem upoštevamo tako dimenzije, kot tudi material, barvo in obliko pipe za vodo. Na trgu je na voljo pestra ponudba izdelkov različnih proizvajalcev, ki proizvajajo pipe različnih oblik, z različnimi načini vgradnje in vsekakor z različnimi cenovnimi razredi. Izbrana pipa za kopalnico naj bo skladna z obliko umivalnika, od katere je odvisno tudi, ali bomo izbrali klasično stoječo ali morda podometno armaturo za kopalnico. Če je vaša pipa dotrajana in potrebna zamenjave, ne spreglejte odlične ponudbe podjetja Soma, v kateri boste našli zgolj izdelke priznanih proizvajalcev z večletno tradicijo na tem področju.

Preverite našo pestro izbiro renomiranih evropskih proizvajalcev

Pipe za kopalnico priznanih proizvajalcev, primerne za čisto vsak dom

Proizvajalec Grohe je eden vodilnih na trgu, ki s svojo pisano paleto izdelkov nudi neomejene možnosti armatur, ki jih uporabljamo v kopalnih kadeh, tuših, bidejih ter umivalnikih. Širok izbor ročnih prh, nadglavnih tušev, masažnih šob ne pusti ravnodušnega še tako zahtevnega kupca. Izdelke s kar 10-letno garancijo nudi proizvajalec Nord. Paleta izdelkov zagotavlja tudi termostatske pipe za vodo ter termostatske pršne sisteme. Pri pipah uporabljajo regulatorje vodnega curka iz Neoperla, ki omogoča inteligentno varčevanje z vodo. Armal je na tržišču prisoten že 50 let. Preproste in ravne linije pip za kopalnico Armal so garancija za vse, ki cenijo estetiko, vrhunsko kakovost ter brezskrbno uporabo. Spremlja jih 7-letna garancija. Da bo izbira enostavnejša, se obrnite na prodajalce iz podjetja Soma, ki bodo svoje dragocene izkušnje z veseljem delili z vami in vam tako olajšali izbiro. Katero pipo za kopalnico boste izbrali, je v precejšnji meri odvisno od vašega okusa, vendar pa se pred nakupom prepričajte, da izbrana pipa ustreza tudi umivalniku.