Soma d.o.o.

Najboljše za vsako kopalnico in dom

Pipe za kopalnico morajo biti za dobro delovanje strokovno montirane

Pipe za kopalnico morate izbrati na podlagi raznih kriterijev, saj opravljajo dvojno funkcijo. Poleg lepega izgleda morajo biti tudi funkcionalne. Kriteriji, ki jih je smiselno upoštevati so: pritisk in temperatura vode ter način priprave tople vode. Izdelane morajo biti iz kakovostnih materialov, saj je le tako zagotovljena njihova dolga življenjska doba. Tudi najkakovostnejše pipe za kopalnico ne bodo delovale optimalno, če montaža ni izvedena strokovno. Priporočamo, da za montažo poskrbi strokovno usposobljena oseba, saj boste imeli tako tudi jamstvo na opravljeno storitev. Nekvalitetna pipa ali neustrezna montaža vam bodo v prihodnosti zagotovo predstavljale težavo kot je puščanje ali zamakanje kar pa lahko privede do visokih stroškov sanacije.

Pipe za kopalnico so lahko enoročne ali dvoročne, možno jih je namestiti na različne načine

Pipe za kopalnico se uporabljajo za kopalne kadi, za kabine za tuširanje in za umivalnike. Lahko so enoročne ali dvoročne. Enoročne armature so enostavne za uporabo in za namestitev. Imajo kartušo, v kateri se voda dozira in meša. Poleg tega ima lahko kartuša tudi dodatne funkcije, ki omogočajo še bolj komfortno uporabo pipe za kopalnico. Dvoročne pipe za kopalnico so zahtevnejše za montažo, uporabite pa jih lahko za večje umivalnike. Način montaže pip je odvisen od vrste umivalnika ali kadi, lahko pa se namestijo ob ali na umivalnike oziroma kadi, na steno ali na tla. Pri stenski montaži pip je mogoča nadometna ali podometna montaža. V primeru nadometne montaže, je kakršno koli popravilo pipe lažje in hitreje kot v primeru podometne montaže. Je pa zagotovo pipa za tuš kabino, ki je montirana podometno bolj estetsko privlačna kot ostale vrste armatur za kopalnico.

Pipa za kopalnicopipa za vodo

Pipa za umivalnik ima dolgo življenjsko dobo ob pravilnem vzdrževanju in čiščenju

Pipa za umivalnik je narejena iz medenine, ki jo prekrivajo različni zaključni sloji. Najpogosteje so to krom, nikelj, nerjaveče jeklo in drugi materiali. Čiščenje in vzdrževanje armatur mora biti pravilno, da obdržijo sijoč videz in optimalno delovanje še zelo dolgo časa. Za čiščenje vam priporočamo uporabo blagih čistil in mehko krpo. Z uporabo abrazivnih čistilnih gobic in grobih sintetičnih krp lahko trajno poškodujete sijočo površino pip. Prav tako odsvetujemo uporabo čistilnih sredstev, ki vsebujejo ocetno, solno ali mravljično kislino. Čistila s fosforno kislino pa uporabljajte samo pod določenimi pogoji. Poleg površine pip za umivalnik morate občasno očistiti tudi perlator, ki skrbi za mešanje vode in zraka s čemer se oblikuje vrsta in moč vodnega curka. Očistite ga tako, da ga odvijete z vrtenjem v nasprotno smer urinega kazalca in odstranite tesnilo iz gume. Ko notranji filter očistite z vodo, perlator privijete nazaj na pipo za umivalnik. Pri tem morate paziti, da je tesnilo na pravem mestu. V nasprotnem primeru bo pipa za umivalnik spuščala oziroma vodni curek ne bo takšen kot bi moral biti.

Termostatske pipe za kopalno kad in tuš kabino samodejno uravnavajo temperaturo vode

Pipe za kopalno kad in za tuš, ki nudijo popolno udobje pri uporabi so termostatske pipe. Preprosto nastavite želeno temperaturo vode, pipa za vodo pa samodejno regulira dotok hladne in tople vode. Prav tako je sposobna kompenzirati z morebitnimi spremembami v vodovodnem omrežju, ki bi lahko vplivale na temperaturo vode. Poleg pip za kopalnico je v kabinah za tuširanje nujna tudi ročka za prhanje ali prha. Izbirate lahko med mnogimi modeli, ki nudijo različne vodne curke. Za hitro in temeljito tuširanje lahko uporabite klasično pršenje, za odpravljanje stresa in bolečin v mišicah vam svetujemo tuširanje z masažnim curkom, v primeru, da potrebujete sprostitev po napornem dnevu je pa zagotovo najboljša izbira rahlo pršenje, ki deluje na kožo zelo pomirjujoče. Nekateri proizvajalci nudijo tudi prho s curkom v obliki vodnega slapa, ki je zagotovo nekaj posebnega, blagodejno delovanje ima na ramena in vrat. V primeru, da želite imeti v kabini za tuširanje ali v kadi ročko za prhanje, morate izbrati tudi gibljivo cev, ki je na voljo iz PVC-ja in iz kroma.

OBIŠČITE SPLETNO STRAN SOMA.SI