Litje aluminijaKokilno litje aluminija - livarna Alutech

Livarna aluminija Alutech d.o.o. ima izredno bogato tradicijo. Začetki segajo v leto 1964, zato vsekakor ni presenetljivo, da je danes naša livarna aluminija ena izmed najboljših v Sloveniji. Ulivanje kovin je odgovorno in natančno delo, zato zaposlujemo samo ljudi, ki so marljivi in vredni zaupanja. Specializirani smo za kokilno litje aluminija, ki zagotavlja proizvodnjo visoko kakovostnih aluminijastih izdelkov. Kokilno litje aluminija predstavlja osnovno dejavnost podjetja, izdelujemo pa tudi masivne vrtne garniture, podporne stebre in ulične svetilke. Livarna aluminija Alutech - prepustite litje aluminija strokovnjakom.

Ulivanje kovin | Kokilno litje aluminija ima mnoge prednosti

Ulivanje kovin je izredno star, vendar še vedno pogosto uporabljen način za oblikovanje kovinskih izdelkov. Predelovanje kovin je sestavljeno iz številnih faz, ena izmed končnih pa je ulivanje kovin, s čimer se ukvarja livarna aluminija Alutech. Litje aluminija ima pred ostalimi načini oblikovanja izdelkov iz kovine številne prednosti. Glavna prednost je zagotovo ta, da nam moderna tehnologija, ki jo premore naša livarna aluminija, zagotavlja oblikovanje zahtevnih oblik z zunanjimi in notranjimi votlinami. Poleg tegakokilno litje aluminija omogoča, da so izdelki proizvedeni iz le enega kosa. To je vsekakor dobrodošlo, saj ima več kosovna konstitucija praviloma določene slabosti. Livarna aluminija Alutech vam nudi serijsko izdelavo produktov, ki so z uporabo ostalih metod težko izvedljivi. Litje aluminija predstavlja precej zahteven proces, kar pa se vsekakor pozna pri kvaliteti končnega izdelka. Ulivanje kovin izdelkom zagotavlja trdnost, lahkotnost in dušilnost, v primerjavi z ostalimi načini izdelovanja kovinskih izdelkov pa tudi ekonomičnost. Če želite, da bo kokilno litje aluminija izvedeno v skladu z najvišjimi standardi, je najboljši naslov livarna aluminija Alutech v Grosupljem.

Livarna aluminija | Za masovno proizvodnjo je najprimernejša kokila

Morda se na tem mestu sprašujete, kaj sploh je kokila ali kokilno litje. Kokila izhaja iz italijanske besede conchiglia, kar pomeni školjka. Gre za formo oz. kovinski kalup, v katerega se ulivajo raznovrstni ulitki. Kokila je najpogosteje izdelana iz jekla ali sive litine, predstavlja pa nasprotno obliko oz. negativ ulitka. Primerna je za ulivanje različnih kovin, npr. za zlitino aluminija. Ravno zaradi omenjenega kovinskega kalupa pravimo, da je livarna aluminija Alutech specializirana za kokilno litje aluminija. Ker kokila predstavlja dobro toplotno prevodnost, se kokilni ulitki hitro ohladijo. To ohlajenim izdelkom zagotavlja gladkost površin, poleg tega pa lahko natančno določimo mere produkta. Ker je izdelava kokil zahteven in drag proces, so takšne forme primerne predvsem za masovno proizvodnjo. Livarna aluminija Alutech, kjer med drugim najdete tudi izdelke kot so ulične svetilke ter leseni podi, vam s kokilnim postopkom omogoča proizvodnjo od 200 do 10.000 kosov letno, teža kosa pa lahko znaša od 0,1 do 40kg. Litje aluminija poteka predvsem za panoge, kot so gradbeništvo, strojništvo in elektrotehniko. Zaupajte nam vaše želje in potrudili se bomo, da bo izdelek popolnoma ustrezal vsem vašim zahtevam.

Alutech | Litje aluminija, livarna aluminija, kokila, kokilno ulivanje kovin, litje - povezave do naše spletne strani: