Livarstvo - ulivanje kovin, litje aluminija, livarna aluminija

Alutech | Livarstvo

Livarstvo je dejavnost ulivanja kovin in je metalurška panoga. Ulivanje kovin je možno z različnimi kovinami. Livarstvo je stara obrt, ki z modernizacijo postopkov ostaja ne le aktualna, ampak se še razvija. Ulivanje kovin ima številne prednosti in tudi nekaj slabosti v primerjavi z drugimi načini obdelave kovin. Največja slabost je manjša natančnost litja, saj sta brušenje in rezanje kovin lahko izvedena bolj natančno. Livarstvo z ulivanjem kovin to slabost nadomesti z možnostjo izdelave kompleksnih votlih oblik in možnostjo neskončne reprodukcije.

Livarstvo Alutech - livarna aluminija, litje aluminija

Livarstvo Alutech je specialist za kokilno litje aluminijevih zlitin. Ta postopek litja aluminija je primeren za večje količine kosov (od 200 do 10.000 letno). Teža posameznega kosa je lahko od 0,1 do 40 kg. V livarstvu Alutech ulivamo kose v dolžini od 15 do 1000 mm. Naša livarna aluminija se ponaša s 100 tonami ulitkov na leto.

Ulivanje kovin za vse panoge - livarstvo in kokile po meri

V livarni aluminija Alutech opravljamo litje aluminija predvsem za naslednje panoge: gradbeništvo, pnevmatiko, strojništvo in elektro industrijo. Aluminijeve zlitine livarne so standarizirane po DIN 1725. V livarstvu Alutech za surovine pri ulivanju kovin uporabljamo ingote z že znano kemično sestavo. Ulivanje kovin pa lahko prilagodimo željam naročnika. Za litje aluminija se uporabljajo mešanice s silicijem, bakrom in magnezijem. Velikost kokile za ulivanje kovin je omejena na dimenzije 1100 x 840 x 350 mm.

Livarstvo - izdelava kokil, ulivanje kovin, litje aluminija

Livarstvo Alutech je že dalj časa prisotno tako na domačem kot na tujem trgu. Naše podjetje Alutech d.o.o. ima svoje korenine v letu 1964, sedaj pa posluje že tretja generacija. Poleg ulivanja kovin izdelujemo tudi kokile za litje aluminija.

Alutech d.o.o. | Livarstvo, ulivanje kovin, livarna aluminija, litje aluminija, litje - povezave do naše spletne strani: