Livarna Alutech - strokovnjak za tlačno litje aluminija

Podjetje Alutech je livarna z dolgoletno tradicijo, saj se danes z litjem kovin ukvarja že tretja generacija. Kot že samo ime pove, je livarna obrat oziroma podjetje, v katerem se izvaja ulivanje kovin. V livarni Autech ponujamo predvsem tlačno litje aluminija. Na vašo željo lahko po naročilu izdelamo tudi kokilo, obdelamo izdelke na CNC stružnici ali obdelovalnem centru ter opravimo barvanje po posebnem elektrostatičnem prašnem postopku. Naša livarna je že od svojih začetkov v 60. letih prejšnjega stoletja usmerjena v zagotavljanje kakovosti in zadovoljstva svojih strank. Ravno zato je lahko postopoma iz majhnega družinskega podjetja prerasla v večje podjetje, ki sodeluje z gradbeništvom, pnevmatiko, strojništvom in elektroindustrijo pri nas in na tujem.

Kokila - eden najpomembnejših elementov za litje kovin

Livarna je podjetje oziroma proizvodni obrat, ki se ukvarja z ulivanjem različnih kovin. Za takšen postopek livarna uporablja kalup oziroma model, ki se imenuje kokila. Vanjo se nalije staljena kovina, ki se v njej shladi in strdi in ohrani obliko kokile. Ta kalup oziroma školjka je navadno jeklena. Gre za negativ izdelka oziroma ulitka. Prednost uporabe kokile je v tem, da je dobro toplotno prevodna, zato se izdelki hitreje posušijo in so ravno iz tega razloga zelo kakovostno oblikovani. Livarna en kalup navadno uporabi za serijo izdelkov, saj sta izdelava in proces ulivanja precej zahtevna.

Tlačno litje aluminija

Naša livarna že od vsega začetka želi svojim strankam ponuditi najbolj kakovostne izdelke in storitve. Tlačno litje aluminija je eden izmed postopkov oblikovanja kovin, ki se je izkazal za zelo učinkovitega in kakovostnega. Livarna ga navadno uporablja za izdelovanje večjih serij izdelkov. Poimenovanje izhaja iz dejstva, da litina priteče v orodje pod tlakom, ki znaša od 15 do 100 m/s. Njegova prednost je v tem, da lahko s tem postopkom izdelamo tudi zapletene geometrijske oblike in da je proces relativno hiter. V podjetju Alutech vam poleg tlačnega litja aluminija nudimo tudi izdelavo kokile, lastne lesene vrtne garniture, podporne kovinske stebre, vrtne in ulične svetilke, pa tudi lesene terase.

Alutech | Livarna, kokila, tlačno litje aluminija - povezave do naše spletne strani: