Kokilno litje aluminijeve zlitine s pomočjo modela - kokileKokilno litje

Podjetje Alutech je specializirano za kokilno litje aluminijeve zlitine. Kokilno litje za ulivanje aluminija uporablja model, imenovan kokila, ki zagotavlja proizvodnjo visokokakovostnih aluminijastih izdelkov. Kokilno litje aluminija predstavlja precej odgovorno in natančno delo, zato so v naši livarni zaposleni marljivi ljudje, ki so vredni zaupanja. Ponosni smo na naš postopek ulivanja, prepričani pa smo tudi, da boste z našo pomočjo dobili vzdržljive izdelke, s katerimi boste izjemno zadovoljni. Letno s postopkom ulijemo od 200 do 10.000 kosov, kar lahko pomeni tudi do 100 ton ulitkov na leto.
Poleg ulivanja aluminija za vas izdelamo tudi kokile po vaših zahtevah - različne teže, dolžine in širine. Kokila je lahko meri največ 1100x840x350 milimetrov. Ker pa je izdelava kokile zahteven in drag proces, so takšni modeli primerni predvsem za masovno proizvodnjo.


Kokila - kovinski kalup za ulivanje raznovrstnih ulitkovLitje aluminija

V italijanskem jeziku beseda kokila označuje školjko. Najpogosteje so kokile izdelane iz jekla ali sive litine in so primerne za ulivanje različnih kovin, med njimi tudi za aluminijeve zlitine. Kokila ima dobro toplotno prevodnost, zato se ulitki v njej hitro ohladijo. Posledično imajo izdelki gladko površino.


Aluminijeve zlitine za večjo kakovost izdelkov

Litje kovin je eden najstarejših in zelo pogosto uporabljenih načinov oblikovanja kovinskih izdelkov. Stroka, ki se s tem ukvarja, je livarstvo. V preteklosti je livar stalil kovino in jo nato vlil v model. Ko se je kovina shladila, je obdržala obliko modela - kokile. Vendar pa kokilno litje ni bilo natančno, saj je pri ohlajanju kovine prišlo do mnogih odstopanj. V ulitku je lahko zaradi mešanice zlitine, načina in hitrosti ohlajanja ter nenatančnosti modela nastal prazen prostor. A z napredkom v znanosti so nastajale tudi boljše mešanice zlitine. Livarna aluminija Alutech uporablja aluminijeve zlitine, standardizirane po DIN 1725. Z izboljšanjem kakovosti litine in z novimi tehnološkimi postopki je litina zavzela eno prvih mest v strojegradnji.

Če želite, da bo kokilno litje aluminijeve zlitine izvedeno v skladu z najvišjimi standardi, je naša livarna aluminija zagotovo pravi naslov za vas. Vabljeni na našo spletno stran!Alutech d.o.o. - povezave do naše spletne strani: