Izdelava lesene terase - tikovina - podi za lesene terase

Alutech | Lesene terase


Izdelava lesene terase iz tikovine - les za terase iz tikovine

Izdelava lesene terase naj bo iz takšnega lesa, da je bivanje na tem prostoru prijetno. V naši ponudbi so različne vrste lesa za terase. Tikovina je les, ki je izredno primeren za izdelavo lesene terase. Z olji lahko ohranimo barvo in podaljšamo življenjsko dobo lesa do 50 let. Trdimo lahko, da tikovina terasi zagotavlja trajnost in kakovost. Lesene terase iz tikovine so odporne na vlago in zato primerne za zunanje okolje. Tako je najpogostejši les za terase tikovina.

Zakaj lesene terase iz teaka - nega teak terase - tikovina je trajna in obstojna

Za teak terase je že stoletja znano, da je teak les oz. tikovina zelo obstojna in trajna. Svež tikov les je zelenkasto rumene barve, po sušenju pa postane rumeno rjav. Lahko rečemo, da je tikovina edini les, ki prenese grobe spremembe, ki jih povzročajo morska voda, sončna pripeka in dež, ter zaradi tega ne poka, se cepi ali zvija, zato je odlična izbira za izdelavo lesene terase. Teak terase je potrebno oljiti, da ohranimo naravno barvo, v nasprotnem primeru les posivi. Oljiti jih je potrebno vsaj enkrat letno. Les iz tikovine je elastičen in v zunanjem okolju izredno stabilen. Tikovina se preprosto obdeluje in zato uporablja za izdelavo pohištva in podov, predvsem zunanjih. Deske za izdelavo lesene terase so debeline 12mm in širine 60 oz. 95 mm. Ena izmed prednosti tikovine je, da gre za les, ki je že naravno odporen proti neugodnim vremenskim vplivom in ne potrebuje nobene dodatne kemične zaščite. Letve za lesene terase so že profilirane in pripravljene za polaganje. Ste vedeli, da je bila slavna ladja Titanik izdelana iz tikovine?

Podi za lesene terase - tikovina kot trajna vrsta lesa - obstojni podi za terase

Trajne vrste lesa se uporabljajo za zunanje lesene pode, kot so npr. podi za lesene terase. To so predvsem tiste vrste lesa, ki izvirajo iz Azije in Južne Amerike, in sicer tikovina, ipé, cumaru, masaranduba in bangkirai. Pri vsej tej izbiri lesa je odločitev, kateri les je najbolj primeren za pode za terase, izredno težavna. Vendar pa izkušnje zadnja leta kažejo, kaj lahko v daljšem časovnem obdobju pričakujemo od posameznih vrst lesa. Tikovina je znana po svoji trajnosti in obstojnosti in zato zelo primerna za pode za lesene terase. Pošljite povpraševanje za naše lesene terase.

Obiščite našo spletno stran in si oglejte naše produkte in storitve, od lesenih izdelkov do litja aluminija.

Alutech | Izdelava lesene terase, teak terase, podi za terase, tikovina, les za terase - povezave do naše spletne strani: