Zimske gume za avto – zimske pnevmatike | Kaj so pokazali testi za zimske gume?

Ko se približuje 15. november, je čas, da jeklenega konjička obujete v zimske gume za avto. Če jih še nimate ali če so vaše stare zimske pnevmatike dotrajane, jih lahko kupite v spletni trgovini Novaguma.si. Nakup je popolnoma enostaven, izbira velika, čas dostave kratek, cene za dobljeno kakovost pa ugodne. Pri nas dobite tudi letne gume za avto, celoletne gume, dovozne in tovorne gume ter številne druge pnevmatike za različna motorna vozila. Izbirate lahko med mnogimi svetovno priznanimi proizvajalci, kot so npr. Bridgestone, Pirelli, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin in drugi. Odločite se lahko tudi za zimske gume za avto cenejših proizvajalcev (npr. Sava, Kormoran, Debica...), ki pa vseeno poskrbijo za dober oprijem zasneženega in spolzkega cestišča.
 

Zimske pnevmatike z minimalnim profilom 3mm

Zimske gume morajo imeti po zakonu vsaj 3 mm profila, vsekakor pa je priporočljiv še globlji profil. Ker so zimske gume za avto mehkejše od letnih, se veliko bolje oprijemajo zasneženega ali zaledenelega cestišča. Vožnja z letnimi pnevmatikami v takšnih pogojih ni le izjemno nevarna, temveč tudi zakonsko prepovedana. Poskrbite, da boste imeli vsako leto od 15. novembra (v primeru sneženja pa že prej!) do 15. marca na avtomobilu zimske pnevmatike, saj boste v nasprotnem primeru lahko deležni precej visoke denarne kazni. Oglejte si spletno trgovino Novaguma.si in izberite zimske gume, ki ustrezajo vašemu avtomobilu.

 

Zimske gume za avto
 

Zimske gume za avtoKaj so pokazali testi za zimske gume za avto 2011?

Testi za zimske gume se po svetu opravljajo vsako leto. V Evropi za ene izmed najzanesljivešjih veljajo testi avtokluba Nemčije – ADAC. V letu 2011 so bili testi za zimske gume različnih proizvajalcev opravljeni za dve najbolj prodajani dimenziji, in sicer za dimenzijo 175/65 R14 T ter 195/65 R15 T. Zimske gume za avto so preizkusili na različnih podlagah in v različnih pogojih, upoštevali pa so še glasnost, porabo goriva ter obrabo gum. Testi za zimske gume so pokazali, da so se pri prvi dimenziji najbolje odrezale Continental ContiWinterContact TS800 pnevmatike, sledijo jim Michelin Alpin A4, Dunlop SP Winter Response ter Goodyear UltraGrip 8. Tudi pri večji dimenziji so prvo mesto zasedle Continentalove zimske gume za avto, sledijo pa pnevmatike Goodyear UltraGrip 8, Semperit Speed-Grip 2 ter Dunlop SP Winter Sport 4D. Večino omenjenih pnevmatik lahko kupite tudi na spletni strani.
 
Za celoten seznam pnevmatik si oglejte našo spletno trgovino, kjer gume lahko tudi naročite!

 

Petrol d.d. | Testi zimskih gum za avto - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Dunajska cesta 50
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
(01) 47 14 232
Seznam fraz
Zimske gume za avto, testi za zimske gume, zimske pnevmatike, zimske gume
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA