Lesni peleti - cena za okolju prijazno ogrevanje

Lesni peleti

Večne polemike o najprimernejši obliki ogrevanja so se že pred časom zaključile s soglasnim sklepom strokovnjakov: najcenejše in najbolj okolju prijazno je ogrevanje z lesno biomaso, na primer s peleti. Cena je sicer navadno pri izbiri načina centralnega ogrevanja še vedno na prvem mestu. A tudi na tem področju lesni peleti prednjačijo. Prodaja peletov počasi a vztrajno narašča, saj se vedno več ljudi zaveda, da je naša prihodnost v naravnih energentih, kot so peleti. Cena je le še en faktor, ki pripomore k izbiri. In ne gre le za marketinško akcijo, ki nima nobenih pravih temeljev. Kakovost, praktičnost, ugodna cena in nenazadnje tudi prijaznost do okolja so znanstveno dokazani.

Kako kakovostni so lesni peleti?Lesni peleti

V centru Živex je prodaja peletov že nekaj let stalnica. V začetki je bilo sicer potrebnega nekaj prepričevanja in dokazovanja, a kmalu so uporabniki sami ugotovili, da so najboljša rešitev ravno lesni peleti. Cena izdelka je lahko zelo različna, odvisna je pač od njihove kakovosti. Zato vam svetujemo, da se pred nakupom pozanimate o kakovosti posameznega proizvajalca. V vsakem primeru pa lahko zatrdimo, da je dolgoročno gledano najcenejše ravno ogrevanje na pelete. Cena je namreč bistveno nižja kot pri drugih energentih, tudi če upoštevamo začetno investicijo v napeljavo.

Peleti in drugi energenti tudi v spletni trgovini Živex - Vabljeni!

Okolju prijazni peleti - cena za obnovljiv vir energije je presenetljivo nizka

Pri izbiri energenta za centralno ogrevanje je vedno pomembnejši faktor tudi vpliv na okolje. v mnogih primerih sicer velja, da je okolju prijazna izbira dražja, a to ne velja za lesne pelete. Cena ogrevanja je namreč celo nižja kot pri drugih gorivih, na primer kurilnem olju. Obenem pa so lesni peleti ekološka izbira: najprej zato, ker so izdelani iz lesnih ostankov (žaganja), kar pomeni, da se uporabijo tudi včasih neuporabljeni deli drevesa. Poleg tega pri izgorevanju manj onesnažujejo okolje kot drugi energenti, obenem pa je ekološka tudi njihova pridelava. Dolgoročno so torej najboljša rešitev ravno peleti. Cena je poleg denarnega stroška nizka tudi za okolje. K sreči je to dejstvo vedno bolj prisotno tudi v zavesti ljudi, na kar kaže med drugim tudi povečana prodaja peletov.Torej če so lesni peleti prosotni v vašem domu je prav gotovo pravo naslov za prodajo peletov Živex.

Živex d.o.o. | Peleti cena, lesni peleti, prodaja peletov - povezave do naše spletne strani: