Električni pastir – električna ograja, ki preprečuje beg živine ali dostop divjadiPašni aparat

Električni pastir je varovalna ograja, v kateri je električni tok in ki je nameščena okoli pašnika. Naprava preprečuje beg živine, hkrati pa preprečuje dostop divjadi do posevkov. Električni pašni aparat je priključen na zemljo in na ograjo, v katero pošilja električne impulze. Ko se žival dotakne ograje, se sklene električni tokokrog. Električni tok steče iz pašnega aparata po ograji, skozi žival v zemljo in po zemlji nazaj v pašni aparat. Če tokokrog ni sklenjen, potem tok ne steče, se pa v ograji ob vsakem impulzu pojavi visoka napetost. Visoka napetost v vrednosti nekje med 4000 in 6000 volti povzroči ob dotiku električnega pastirja močan tokovni sunek, ki se ga občuti kot kratek, oster in močan udarec. Ta šok je sicer neškodljiv, je pa tokovni sunek dovolj učinkovit, da živali ostane v spominu.

 

Kakšen pašni aparat izbrati

Električni pastir se glede na napajanje deli na dve skupini. Prvi se napaja na omrežno izmenično napetost 230 V, drugi pa na nizko enosmerno napetost 9 V ali 12 V iz baterije ali akumulatorja. Pri obeh skupinah pa obstajajo električni pastirji različnih moči. Običajno se moč aparata izbere glede na dolžino, stanje in namen ograje.

 

Pašni program je na voljo tudi v spletni trgovini Živex - vabljeni!


Če bo električni pastir vedno uporabljen na območju, kjer je na voljo omrežno napajanje 230V, se vsekakor odločite za pašni aparat te vrste napajanja. Tako ne boste potrebovali akumulatorja ali baterije. Ko se boste odločili za vrsto napajanja, boste izbirali naprej glede na velikost ograje in vrsto živali. Daljša ograja potrebuje močnejši pašni aparat. Prav tako mora biti električni pastir močnejši pri ograji, ki je morda v slabem stanju ali pa ima veliko podrasti. Bo pa pravilno izbran pašni aparat glede na velikost ograje ustrezal vsem živalim.

 

Električni pastirji v prodajalnah Živex

Električni pastir

Pri izbiri je poleg vrste napajanja, velikosti ograje, stanja ograje in vrste živali dobro poznati še nekaj tehničnih in strokovnih izrazov. Njihovo poznavanje je zelo pomembno pri odločitvi, kakšno napravo potrebujete, da bo električni pastir vedno služil svojemu namenu. Vsekakor smo vam za vse informacije na voljo tudi mi.

Živex  vam v svojem prodajnem programu nudi vse potrebno za zunanjo ureditev. V naših prodajalnah pa so tudi kakovostni električni pastirji ter ostali pašni material vedno na zalogi.

Vabljeni na našo spletno stran!

 

Živex| Električni pašni aparat, električni pastirji – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Volčja Draga 40
5293 Volčja Draga
Spletna stran
Spletna stran
E-pošta
+386 5 39 85 500
Seznam fraz
električni pastir, pašni aparat, električni pastirji
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA