Namakalni sistem

Zunanja ureditev

Živex je vodilno podjetje na področju zunanje ureditve vrta in okolice. Pri nas so vam na voljo vrhunski ograjni sistemi, mreže, vrata, nudimo vse za ogrevanje, kmetijske pripomočke, materiale za gradbeništvo ter številne izdelke za zunanjo ureditev doma - med drugim tudi namakalni oziroma zalivalni sistem.

Namakalni sistem za vedno urejen vrt

Lepo urejen, zdrav vrt in zelenica sta ponos vsakega doma, saj lahko nudita vam, vaši družini in prijateljem prijeten prostor za sprostitev po napornem dnevu. Vzdrževanje urejene zelenice je večkrat naporno in zahtevno delo, ki vzame veliko časa in truda. Nasprotno pa pomeni namakalni sistem udobje, preprostost in stalnost na področju zalivanja vašega vrta. Zalivalni sistem dovaja vodo v tla nežno ter enakomerno, s čimer preprečimo prekomerno izhlapevanje ali zastajanje vode, pronicanje ali odtekanje ter zagotovimo za rast rastlin ustrezno namočeno zemljo.

Vse za zunanjo ureditev v spletni trgovini Živex

Za kaj uporabljamo zalivalni sistem?

Zalivalni sistem uporabljamo za enakomerno in redno zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, grmovja, živih mej, lončnic in visečih rastlin, z namakalnim sistemom vzdržujemo zelenice, parke, javne površine, športne objekte, sadovnjake, vinograde, prav tako pa je namakalni sistem mogoče napeljati po vrtu ali balkonskih ograjah - tako je primeren za zalivanje manjših zasebnih površin in večjih javnih zelenih območij.


V podjetju Živex vam lahko svetujemo, kateri sistem je za vaše potrebe najprimernejši, kako pravilno razporediti in programirati namakalni sistem, da vam bo nudil največ udobja ter največji izkoristek pri čim manjši porabi vode.


V osnovi ločimo med nadzemnimi (cevi, šobe, zalivalci, priključki ipd.) in podzemnimi namakalnimi sistemi, ki so skriti pod zemljo in ne motijo arhitekturne razporeditve okolice. Ob tem ločujemo še med kapljičnim zalivalnim sistemom, ki je namenjen zalivanju okrasnih rastlin v sklopih, ter zalivalnim sistemom s pršenjem.


Namakalni sistem je mogoče povezati tudi z avtomatskim sistemom, ki skrbi za vaš vrt ali zelenico, tudi kadar vas ni doma. Po posvetu z vami določimo ustrezne naprave, pravilno razporeditev, pravilno hidravliko ter primeren upravljalni sistem. Izberemo dneve v tednu, ko bomo zalivali, začetni čas, trajanje in po potrebi različne cikle zalivanja / namakanja.

Prednost namakalnih in zalivalnih sistemov Živex?

Največja prednost podjetja Živex je gotovo oseben odnos in stoodstotna posvetitev strankinim potrebam. Zalivalni sistem je načrtovan glede na značilnosti vašega vrta, za kar je nujno sodelovanje s stranko. Na telefonski številki 05 398 55 00 ali na elektronskem naslovu podjetja se lahko z našimi strokovnjaki dogovorite za sestanek in nam podate prve osnovne informacije. Prijazno in usposobljeno osebje vam pomaga pri vseh korakih - od svetovanja, začetnega projektiranja do pravilne izvedbe zalivalnega sistema. Z bogatimi izkušnjami in nasveti vas razbremenimo ter vam omogočimo brezskrbno rast zelenjave, uspevanje okrasnih cvetlic, grmovja, drevja ter lepo urejene trate.


Namakalni sistemi ter zalivalni sistemi so v našem podjetju sestavljeni tako, da s pravilno razporeditvijo namakalnih elementov, primerno določitvijo zalivalnih con ter z izračunom porabe upoštevajo tudi ekološki vidik varčevanja z vodo. Pomenijo prihranek na času, ki ga porabite za zalivanje, ter konstantno in enakomerno dovajanje vode tudi v vaši odsotnosti. S celostnim namakalnim sistemom ustvarimo optimalne pogoje za rast rastlinja, preprečimo nastanek bolezni in plesni, predvsem pa si privoščimo udobje in razkošje zelenega vrta brez truda!

Živex d.o.o. | Namakalni sistem, vrtne kosilnice, zalivalni sistem - povezave do naše spletne strani: