Umetna gnojila pospešujejo rast rastlinUmetna gnojila Cvetal

Z gnojenjem zagotavljamo rastlinam ustrezne snovi in pogoje za rast, saj izboljšujemo sestavo in strukturo tal. Pri tem lahko uporabljamo organska ali umetna gnojila. Umetna gnojila so industrijsko pridobljene snovi, ki se uporabljajo za gnojenje ali dognojevanje. Vsebujejo vse snovi, ki jih rastline potrebujejo za rast - dušikove, fosforjeve in kalijeve spojine ter minerale. V tleh rastline teh sestavin namreč same ne najdejo dovolj, zato jim jih moramo dodajati.

Umetna gnojila so omogočila intenzivno kmetijstvo in bistveno povečanje pridelave hrane, obenem pa posredno povzročile tudi veliko škode - uničenje obdelovalnih površin. Zato se umetno gnojilo vse bolj umika okolju prijaznim organskim gnojilom.

Gnojila in vse za kmetijstvo ter zunanjo ureditev na voljo v spletni trgovini

Umetno gnojilo ali organsko gnojilo?Umetno gnojilo Plantella

Na trgu lahko najdemo veliko različnih umetnih gnojil. Njihova slabost je, da so nenaravna in se v naravni proces ne uspejo vključiti povsem brez škode. Umetna gnojila hitro razvrednotijo zemljo, saj je ne bogatijo, temveč le vnašajo rastlinam potrebne snovi. Na drugi strani pa umetno gnojilo negativno vpliva na strukturo in teksturo tal. Zato umetna gnojila uporabimo le, če analiza zemlje pokaže na pomanjkanje katerega izmed hranil.

Prav iz navedenih razlogov v današnjem času vedno bolj prevladuje težnja po uporabi naravnih gnojil v vrtu. Najbolj zaželeni naravni gnojili sta kompost in gnoj, ki danes ne bi smela manjkati v nobenem vrtu.

Tudi Živex vam lahko ponudi naravna gnojila različnih proizvajalcev, kot sta na primer Cvetal in Plantella. Hlevski gnoj je namenjen za vse kulture na njivah in vrtovih, za trato, trajnice, drevnine, sadjarstvo in vinogradništvo. Rahlja zemljo, pospešuje rast in bogati zemljo s koristnimi organizmi.

Živex - umetna gnojila za boljši pridelekGnojilo Homegarden

Naša bogata ponudba izdelkov za zunanjo ureditev zajema različne pripomočke in materiale, ki bodo pripomogli k lepšemu videzu vašega vrta in okolice. Obiščite nas in privoščite vašemu vrtu, zelenici ali sadovnjaku le najboljše. Naj bo najboljše tudi gnojenje - namesto za umetno gnojilo se raje odločite za naravno, organsko gnojilo.

Vabljeni na našo spletno stran!

Živex d.o.o. | Umetno gnojilo - povezave do naše spletne strani: