IR paneli za učinkovito, ekonomično in zdravju prijazno ogrevanje

ir paneliIR paneli oz. infrardeči paneli so alternativna oblika klasičnemu ogrevalnemu sistemu in toplotnim črpalkam. Infrardeči oz. toplotni valovi ogrevajo predmete in živa bitja, ki to energijo absorbirajo in jo oddajajo v obliki toplote. Ne ogrevamo torej zraka, na čemer temeljijo običajni ogrevalni sistemi, ampak ogrevamo stvari v neposredni bližini panela: tla, stene, pohištvo, druge predmete in ne nazadnje živa bitja. IR grelni paneli potem oddajajo toploto v svojo okolico. Na ta način lahko prostor ogrejete na samo 20 stopinj Celzija in občutili boste enako toploto kot tedaj, ko je pri klasičnem načinu ogrevanja zrak ogret na 23 stopinj. S tem stroške ogrevanja zmanjšate tudi za 30 odstotkov. Neposredno IR ogrevanje predmetov ne prinaša večjih izgub, tudi če vseskozi odpiramo vrata in okna stanovanja. Prostor se bolj enakomerno in hitreje ogreje, temperature vseh predmetov v prostoru pa se izenačijo.

Prednosti, ki jih torej prinaša ogrevanje z IR paneli, so:

  • prijeten občutek toplote, ki je enakomerno razporejen po prostoru;
  • razlika med talno in stropno temperaturo ni večja od dveh stopinj;
  • velika toplotna inercija prostora; po zračenju se prostor hitro spet ogreje;
  • enostavno nadzorovanje temperature v prostoru;
  • ni prahu in izgube zračne vlage;
  • postopno sušenje sten;
  • na zidovih ne nastaja kondenzacija, to pa tudi pomeni, da ni zidne plesni;
  • IR grelni paneli ne zavzamejo veliko prostora, saj jih pritrdimo na strop.

IR paneli namenjeni za stropno ogrevanje objektov

IR grelni paneli so namenjeni stropnemu ogrevanju stanovanj, apartmajev ter industrijskih in poslovnih prostorov. Zaradi nizke teže (tehtajo okoli 4 kilograme) jih lahko namestimo tako na strop kot na stene. Namestimo jih lahko kamor koli, bodisi v dnevno sobo, jedilnico ali kopalnico bodisi v garažo ali delavnico, a najmanj 1,8 metra od tal. Vgradnja je zelo enostavna, IR paneli pa ne zavzamejo veliko prostora, saj ni potrebe po kurilni peči, radiatorjih ali vodovodnih ceveh.

infrardeči paneli

IR paneli - cena investicije v IR ogrevanje manjša v primerjavi z drugimi sistemi

IR paneli delujejo na električno energijo, katere cena v primerjavi z drugimi načini ogrevanja raste počasneje. Investicija v IR ogrevanje vas bo stala manj, kot če bi v bivalne prostore vgradili drug sistem ogrevanja. V primerjavi z ogrevanjem na olje ali plin je prihranek energije tudi do 60-odstoten.

V podjetju Gatom - Zdravo ogrevanje so vam po ugodnih cenah na voljo IR grelni paneli. Vabljeni na našo spletno stran www.zdravoogrevanje.si!