Infrardeče ogrevanje za zdrav, prijetno topel dom

Infrardeče ogrevanje je izvrstna alternativna klasičnemu ogrevalnemu sistemu. Nudi visok izkoristek brez toplotnih izgub, s tem pa varčevanje pri stroških. Toplota se enakomerno razporedi po prostorih, IR grelni paneli pa grejejo direktno, zato dobimo topel občutek že pri nižjih temperaturah. Primerni so za vse vrste stanovanj, odlični tudi za podnajemnike (ni večjih posegov za potrebe montaže) in varni v lesenih hišah. Začutite tudi vi prednosti infrardečega ogrevanja, s katerim boste plačevali manj in se počutili bolje. IR grelne panele naročite pri podjetju IR paneli d.o.o. iz Kamnika, kjer imamo tudi razstavni salon, kupite pa jih lahko še preprosteje - kar v naši spletni trgovini. Nudimo tudi vrhunske IR panele s termostatom.

Ir paneli

Delovanje IR panelov - kako v prostoru deluje infrardeče ogrevanje

Infrardeči paneli za ogrevanje ne delujejo na zrak, ampak na predmete v okolici in stene. Ti potem naprej oddajajo toploto v okolico. IR svetlobe ne morate videti, a jo dobro občutite. Prostori se hitreje ogrejejo, ker valovi prihajajo do nas iz vseh smeri, pa nam to daje zelo prijeten občutek po vsem telesu. Ogrevanje je torej neposredno, naravno in zdravo. Tudi sonce večino energije oddaja v infrardečem spektru in sami veste, kako prijetno nas ogreje, še ko temperature sploh niso visoke.

Klasični način s centralno-ogrevalnim sistemom deluje po principu kroženja zraka in ima zato vrsto slabosti, med drugim se izgublja dragocena energija, saj se topli zrak zadržuje na vrhu, dviguje se prah, zrak pa izsušuje. Infrardeče ogrevanje te pomanjkljivosti odpravlja, saj se toplota enakomerno razporedi, stene se izsušijo, kar preprečuje nastajanje plesni, škodljive bakterije pa ne krožijo po prostoru. Z IR paneli je delovanje več kot učinkovito, saj so sposobni pretvoriti 99 % električne energije v toploto.

Delovanje ir panelov

IR paneli s termostatom za nadzorovano ogrevanje

Za popoln nadzor priporočamo nakup IR panelov s termostatom. Ta uravnava temperaturo v prostoru, sodobne naprave pa imajo tudi možnost nastavitve urnika ogrevanja. S tem prihranite pri energiji in ogrevate le takrat, ko to potrebujete in točno toliko, kot je potrebno. Ponujamo različne termostate za različne potrebe uporabnikov, ponujamo pa tudi posebno ugodnost, da pri nakupu IR panela termostat dobite 50 % ceneje.

Termostati so digitalni in imajo ekran na dotik ter različne nastavljive programe. Najnovejši imajo tudi možnost wifi povezave in upravljanja s pametnim telefonom. Tako si lahko prostor ogrejete še pred prihodom domov, tako da ga vklopite na daljavo. Pokličite nas in se pozanimajte o vseh možnostih nakupa IR panela s termostatom, z veseljem vam pomagamo s koristnimi nasveti.

Preverite našo ponudbo IR grelnih plošČ


Velika prednost je enostavna montaža

Infrardeči paneli za ogrevanje prinašajo številne prednosti, ena največjih pa je zagotovo preprosta montaža, brez velikih posegov v prostor. Da namestite IR grelni panel, potrebujete zgolj delujoče električno omrežje. Ploščo priključite v vtičnico in že ste pripravljeni za novo poglavje ogrevanja. Montaža je mogoča na steno ali na strop, zvrtate pa smo štiri majhne luknje. Pozabite lahko na zahtevno delo, umazanijo in dodatne stroške.

IR grelni paneli so odlična rešitev za podnajemnike, ki si na ta način zagotovijo lasten vir ogrevanja, ki ga sami nadzorujejo. Večji posegi v stanovanje niso potrebni, zato tudi ne potrebujete posebnega dovoljenja lastnika. Tudi če živite v bloku ali večstanovanjski hiši, se z infrardečim ogrevanjem s paneli osamosvojite od potreb drugih ter sami kontrolirate in posledično plačujete samo toliko, kot porabite.

Infrardeče ogrevanje pozitivno vpliva na počutje

Infrardeči valovi so del sončne svetlobe in popolnoma varni za stanovalce. Še več, že desetletja se uporabljajo tudi v zdravilne namene, saj pozitivno vplivajo na počutje in psihično zdravje. IR grelni paneli ne povzročajo dvigovanja prahu in bakterij, kar je odlično za alergike. Ne izsušujejo zraka, preprečujejo čezmerno vlago in zagotavljajo kakovosten zrak za dihanje. Infrardeče ogrevanje je tako z vseh vidikov koristno.