Votle kovice imajo votlo steblo, zato omogočajo vstavljanje različnih materialov

Za kovičenje zelo tankih pločevin ter elastičnih in krhkih materialov, kot so guma, usnje in keramika, uporabljamo polvotle in votle kovice, ker te za kovičenje ne zahtevajo velike sile. Votle kovice imajo votlo steblo, zato omogočajo tudi vstavljanje različnih materialov. Tako lahko skoznje na primer potegnemo vrvico, žico ali električne vodnike. Votle kovice uporabljamo v avtomobilski in elektro industriji, kot zanesljiv vezni element pa so prisotne tudi v usnjeni galanteriji.

Votle kovice

Poleg polnih, polvotlih in votlih kovic pa poznamo tudi posebne izvedbe kovic, kakršne so na primer eksplozijske in slepe kovice. Eksplozijske kovice imajo v steblu poseben eksplozivni naboj, ki pri segretju kovice eksplodira, pri tem pa sprosti dovolj energije, da se steblo kovice razširi in oblikuje kovični spoj.

 

SLEPE KOVICE IZ BARVNIH KOVIN

 

Slepe kovice – posebna izvedba kovic za enostransko kovičenje

Slepe kovice uporabljamo za enostransko kovičenje s pomočjo trna na težko dostopnih mestih ter pri kovičenju votlih profilov.

 

Slepe kovice delimo glede na dimenzijo in tudi glede na nekatere druge njihove značilnosti:

  • Glede na namen ločimo standardne in vodotesne kovice ter kovice znamk Fioriv, Multiriv in Treriv.
  • Glave oz. konice kovic so lahko iz različnim materialov, ko so aluminij, baker, jeklo ali nerjaveče jeklo.
  • Glava kovice je lahko ravna, ugreznjena ali široka.

 

Votle kovice iz barvnih kovin – barvne kovice

Barvne kovicePosebne votle kovice izdelujemo iz jekla in barvnih kovin, kot so baker (Cu), medenina (CuZn), aluminij (Al) in aluminijeva zlitina (AlMg). Takšne barvne kovice lahko imajo premer med Ø 4 in Ø 6 milimetrov, njihova dolžina pa je lahko tudi do 35 milimetrov.

Tako polne kovice kot tudi votle in polvotle kovice ter njihove posebne izvedbe omogočajo trajno povezavo sestavljivih delov v celoto. V podjetju Zakrajšek pa izdelujemo tudi razstavljive vezne elemente, kot so polni vijaki in polvotli vijaki, osi in sorniki.

Našo ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani. Vabljeni!

 

Zakrajšek d.o.o. | Votle kovice, slepe kovice, kovice iz barvnih kovin, barvne kovine – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Zakrajšek, kovinska galanterija d.o.o.
Naslov
Škofjeloška cesta 36
1215 Medvode
Spletna stran
E-pošta
01 361 67 99
041 706 426
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
votle kovice, slepe kovice, kovice iz barvnih kovin, barvne kovice
ZEMLJEVID