Polni vijaki - metrični vijaki s polnim navojem

Glede na namen uporabe obstaja veliko število različnih vrst vijakov. Razlikujejo se po vrsti, velikosti in obliki navoja, obliki glave vijaka in vrsti pogona za vijačenje. V osnovi ločimo navoje za vijačenje v kovine in les oziroma plastiko ter druge posebne oblike. Pri vijakih se najpogosteje uporablja metrični navoj, ki ga glede na korak navoja delimo na normalni in drobni oz. fini navoj.

Polni vijaki

V podjetju Zakrajšek izdelujemo kovice, sornike, osi in metrične vijake po naročilu, in to iz različnih materialov in v različnih dimenzijah. Izdelamo vam tudi metrične vijake z delnim in polnim navojem. Slednje imenujemo tudi polni vijaki. Metrični polni vijaki so lahko izdelani iz železa (Fe), bakra (Cu), medenine (CuZn), aluminija (Al), aluminijeve zlitine (AlMg) ali srebra (Ag). Njihov premer se giblje med 2,5 milimetra in 6 milimetrov, v dolžino pa lahko polni vijaki merijo do 40 milimetrov. Poleg dimenzije vijaka lahko izbirate tudi obliko glave in zareze v njej.

NAVOJI VIJAKOV

V proizvodnjo vijakov so vključeni tudi posebni vijaki, katerih dimenzije se ne razlikujejo od metričnih vijakov. Izdelamo vam lahko vijake z luknjo v steblu ter z različnimi zobci na glavi in pod njo.

Vijaki z ugreznjeno glavo omogočajo natančno prilagajanje nastavka za vrtanje

Vijaki z ugreznjeno glavoPolni vijaki lahko imajo različne oblike glave in so tako lahko namenjeni zelo raznovrstni uporabi. Najpomembnejše standardne oblike so lečasta, polkrožna, ugreznjena in valjasta glava. Vijaki z ugreznjeno glavo omogočajo natančno prilagajanje nastavka za vrtanje, kar prinaša boljši prenos moči in enostavnejše vodenje. V tem primeru predhodno vrtanje ni potrebno.

Prav tako imajo lahko vijaki z ugreznjeno glavo v glavi križno zarezo in štiri- ali šestrobno luknjo. Vijaki z zarezo se ne centrirajo samodejno, ampak pri privijanju potrebujejo vodenje. Ravno nasprotno pa so vijaki s križnimi nastavki samocentrirni, zato so primerni za vijačenje z orodji.

Polni vijaki z ugreznjeno glavo za vsestransko uporabo. Vabljeni na našo spletno stran.

Zakrajšek d.o.o. | Polni vijaki, vijaki z ugreznjeno glavo, vijaki dimenzije - povezave do naše spletne strani: