Termočlen tip k in ostali tipi: kako delujejo termočleni?

Termočlen oziroma termoelement ali senzor temperature je element, s katerim merimo temperaturo. Merjenje temperature s termočlenom je ena izmed najbolj pogostih industrijskih meritev temperature. Termočleni se, podobno kakor tudi uporovni termometri, uporabljajo za merjenje temperatur med -200 in 1700 °C (odvisno od izbranega termočlena). Termočlen ali termoelement je sklenjen električni krog, ki je sestavljen iz dveh različnih vodnikov, po katerem steče električni tok, ko sta na spojnih mestih različni temperaturi. Kot senzor temperature služi spoj dveh žic različnih materialov. Med najbolj pogosto uporabljenimi termočleni je termočlen tip k ali tip j, za temperature višje od 1200 °C pa sta najbolj uporabna termočlena tip s ali b. Vas zanima, kako deluje termočlen? Na vaša vprašanja lahko odgovorimo zaposleni v podjetju Elpro.

Termočlen ugodno

Ponudba podjetja Elpro

Že od leta 1991 se ukvarjamo z izdelavo temperaturnih tipal in termometrov za celotno industrijo in manjše uporabnike. ELPRO temperaturna tipala oziroma temperaturni senzorji so visokokakovostni, izdelani z najsodobnejšimi procesi laserskega varjenja in uporabo materialov certificiranih po mednarodnih standardih. Naša temperaturna tipala in termočleni so v celoti plod našega razvoja in dela ter so izdelani v Sloveniji. Razvijamo lastne produkte, hkrati pa sodelujemo s slovenskimi uporabniki in zanje razvijamo namenske produkte samostojno ali s podporo razvojnih inštitucij. Naša temperaturna tipala in termočleni so izredno kakovostni in preverjeni. Zato vam lahko zagotovimo zanesljivo delovanje, stabilnost in točnost vsakega proizvoda, za kar izdamo tudi ustrezen tovarniški kontrolni list. Temperaturna tipala pa potrebujejo tudi posebne priključke, spoje, žice, vodnike, paste itd. Tudi to je del našega prodajnega programa.

Svetovanje pri izbiri temperaturnega tipala/termočlena

V našem podjetju se zavedamo, kako pomembna je izbira ustreznega temperaturnega tipala za pravilno delovanje vašega procesa. Ker temperatura vpliva na kvaliteto izdelkov in samo dolžino procesa, na čas izdelave, zagotavljanje standardov itd., boste z ustrezno izbiro ne samo prihranili energijo in stroške odpada in napak, temveč se boste izognili reklamacijam in znižali stroške rednega in izrednega vzdrževanja. Pomoč pri izbiri termočlena ali temperaturnega tipala vam zagotavljamo mi. Kontaktirajte nas ali nas obiščite in skupaj bomo našli rešitev za vas. Zadovoljstvo strank nam je na prvem mestu, zato je izdelava temperaturnih tipal vedno prilagojena vašim željam in potrebam. Le na tak način lahko naš naročnik v popolnosti izkoristi produkt in ga popolnoma prilagodi uporabi ter spremlja proces, vzdržuje zalogo in kalibracije ter vpliva na porabo energije.

Termočlen po ugodni ceni

Termočlen tip k in ostali tipi

Omenili smo že, da se termočlen uporablja za merjenje temperature. Med najbolj pogosto uporabljene sodi termočlen tip k. Termočlen je sestavljen iz dveh različnih prevodnikov, osnova struktura termočlena tipa k sta torej dva različna prevodna materiala, ki ste spojena skupaj in tvorite sklenjen električni tok, po katerem teče elektrika. Termočlen tip k ali termočlen jse v električni industriji uporabljata kot senzorja temperature in predstavljata pomemben del temperaturnih tipal v različnih podjetij, ki potrebujejo merjenje temperature. Vas zanima, kako deluje termočlen tip k? Kontaktirajte nas in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.

Uporaba termočlenov

Poleg merjenja temperature oziroma temperaturnega zaznavanja lahko termočlen uporabljamo tudi za pretvorbo razlike toplotnega potenciala v razliko električnega potenciala. To je mogoče zaradi njihove majhne toplotne kapacitete in jih je zato mogoče uporabljati na velikem temperaturnem območju, najpogosteje pa se termočleni uporabljajo pri segrevanju kovin. V naši ponudbi so kakovostna temperaturna tipala termočleni TC. Termočlene izberemo pri meritvah visokih temperatur, meritvah v pečeh, meritvah talin in orodij ter zahtevnih tehnoloških procesih v vseh vejah industrije, še posebej v kemični, livarski, plastičarski, predelovalni in težki industriji. Pogosto jih uporabljamo tudi kot t. i. površinska temperaturna tipala.