Termočlen - z njim merimo različne temperature

Merjenje temperature vode in zraka ter spremljanje odstotkov vlage je eden izmed pomembnih faktorjev v večini podjetij in eden od takšnih načinov je termočlen oz. termoelement, senzor temperature, s katerim merimo temperaturo. Meritev s termočlenom je najpogostejša industrijska meritev temperature in v podjetju Elpro vam nudimo izdelavo termolementov ter kombinacije s končnimi produkti po ugodni ceni. Podjetje Elpro je ustanovil Zoran Lepenik leta 1991, kasneje pa se je preoblikovalo v družinsko podjetje Elpro Lepenik & Co, kjer se ukvarjamo z izdelovanjem temperaturnih tipal, servisiranjem in prodajo merilno regulacijskih tehnik, pod katero spadajo temperatura, relativna vlaga ter tlak in izvajanje servisa in kalibracij. Prepričani smo, da vam pri vašem nakupu lahko pomagamo z nasveti in odgovori na vprašanja, saj gre za nekoliko bolj kompleksno tematiko, ki zahteva obilico znanja. Naši strokovnjaki obenem posedujejo veliko izkušenj na področju temperaturnih tipal in verjamemo, da vam lahko pomagamo. Kontaktirajte nas in si zagotovite kakovosten produkt po ugodni ceni.

termočlen tip j


Termočlen je sestavljen iz dveh različnih prevodnikov

Osnovna struktura termočlena tipa k sta dva različna prevodna materiala, ki jih lahko poimenujemo A in B, ki sta spojena skupaj in tvorita sklenjen električni krog po katerem teče električni tok. Električni tok teče po termolementu zgolj, če sta na spojnih mestih različni temperaturi. Termočlen j se v električni industriji uporablja kot senzor temperature in je tako pomemben del temperaturnih tipal v različnih podjetij, ki potrebujejo merjenje temperature. V podjetju Elpro vam zagotavljamo termočlene različnih tipov (t, j, k, e, s in r), za več informacij o tem, kateri tip termočlena potrebujete pa nam napišite email ali se oglasite v prodajalni. Termoelementi se poleg temperaturnega zaznavanja lahko uporabljajo tudi kot pretvorba razlike toplotnega potenciala v razliko električnega potenciala, saj imajo majhno toplotno kapaciteto in jih je možno uporabljati na velikem temperaturnem območju, najpogosteje ga uporabljajo pri segrevanju kovin v različnih podjetij. Imamo dolgoletne izkušnje v elektroniki in zagotavljamo najvišjo možno kakovost produktov in storitev.


Termočleni za kakovostne in zanesljive produkte

Pri našem delu s termočleni tipa j in ostalimi produkti, tako vmesnimi, kot končnimi se zanašamo na strokovno izvedbo z uporabo modernih znanj in tehnologij ter na naše izkušnje. Naš cilj je ostati vodilni proizvajalec temperaturnih tipal na domačem trgu, obenem pa želimo našim naročnikom nuditi kakovostne in zanesljive produkte, ki so hitro dostopni in lahko tako hitro rešijo nastali problem v podjetju. Skozi leta dela smo spletli uspešne vezi z našimi dobavitelji in izvajalci, s katerimi nas druži želja po kakovosti, strokovnost in inovativnost, zaupanje, učinkovitost, organiziranost in partnerski odnos. Naš glavni produkt so temperaturna tipala najvišje kvalitete, ki so slovenski proizvod, za njihovo izdelavo pa uporabljamo najsodobnejše procese laserskega varjenja ter materiale s certificiranim poreklom. Izvajamo kakovostno testiranje in izhodno kontrolo, vsako tipalo, katerega del je tudi termočlen pa ima tudi svoj kontrolni produkt.

tipi termočlenov kot je tip k


Termočleni različnih tipov (t, j, k, e, s in r) - izdelano v Sloveniji

V našem podjetju smo ponosni na dejstvo, da so vsi produkti izdelani v Sloveniji z opremo priznanih kakovosti, med katere spadajo tudi termočleni različnih tipov, med katerimi se največ uporablja tip k. Zavedamo se, da je zadovoljstvo strank na prvem mestu, zato izdelavo temperaturnih tipal prilagodimo individualnim željam, saj lahko le tako naročnik v popolnosti izkoristi naš produkt in ga prilagodi uporabi ter spremlja proces, vzdržuje zalogo in kalibracije ter vpliva na porabo energije. V veselje nam je, da v našem podjetju vlada prijetna delovna klima, saj lahko le z zadovoljnimi zaposlenimi uresničujemo naše cilje. Vseskozi se izobražujemo, vlagamo v opremo in razvoj aplikacij, saj moramo biti v koraku s časom, v kolikor želimo nuditi kakovostne produkte tudi v prihodnosti. V kolikor potrebujete različne tipe termočlenov nas kontaktirajte in z veseljem vam povemo več o uporabi in vam odgovorimo na morebitna vprašanja. Mi smo pravi naslov za vas.