Fotovoltaika: kakšno je delovanje sončne ali fotovoltaične elektrarne?


Fotovoltaika pomeni proces, pri katerem se sončna energija pretvarja v električno s pomočjo polprevodniških solarnih celic. Fotovoltaika je mlada panoga, ki pa se izredno hitro razvija. Fotovolatika pomeni pretvarjanje svetlobne energije v električno, ki se zgodi v sončnih celicah (te so lahko polikristalne, monokristalne ali amorfne). Če združimo več sončnih celic, dobimo fotovoltaične module. Pridobivanje električne energije s pomočjo fotovoltaičnih elektrarn je vse bolj priljubljen način pridobivanja energije, pa tudi cenovno izredno ugoden. V podjetju Sol navitas smo izkušeni in zaupanja vredni partnerji na področju izgradnje fotovoltaičnih elektrarn v Sloveniji. Na področju fotovoltaike stremimo k izdelavi kakovostnih, inovativnih in celovitih sistemov po ugodni ceni, ki bodo s svojim popolnim delovanjem omogočali pridobivanje čiste in poceni energije.

Fotovoltaična elektrarna


Delovanje fotovoltaičnih elektraren in učinkovitost fotovoltaičnih modulov


fotovoltaikaSonce oziroma sončna svetloba sta izredno obetajoč vir energije. Sončna energija je, takoj za vodno in vetrno, tretji najpomembnejši vir obnovljive energije, če se osredotočimo na njeno zmogljivost. Fotovoltaične sisteme lahko namestimo na zemljo ali pa jih vgradimo na streho in stene zgradbe. Delovanje fotovoltaične elektrarne je enostavno - s pomočjo fotovoltaičnih modulov se sončno sevanje pretvarja v električno energijo. To je čista in okolju prijazna pretvorba energije. Tudi v Sloveniji se veča trend postavitve fotovoltaičnih elektrarn. Pri izbiri fotovoltaičnih modulov se prepričajte o učinkovitosti modula, saj učinkovitost fotovoltaičnega modula pove, koliko sončne energije je modul sposoben pretvoriti v električno energijo. Površina fotovoltaičnih modulov v m2 zato ne pove veliko, pomembno je, kako učinkoviti so.


Razvoj fotovoltaike v Sloveniji - Sol navitas - strokovnjak za fotovolataične elektrarne


V Sloveniji se je fotovoltaika komaj začela dobro razvijati, vendar ponuja izredne možnosti za izkoriščanje sončne energije s pomočjo fotovoltaičnih elektrarn in fotovoltaičnih modulov. V naše podjetju boste dobili kakovostne storitve na področju fotovoltaike. Zagotavljamo vam celostne storitve oziroma izvedbo fotovoltaične elektrarne na ključ. Fotovoltaične elektrarne podjetja Sol navitas dajejo investitorjem najvišji donos na njihova vložena sredstva in zagotavljajo učinkovito in zanesljivo delovanje fotovoltaičnih elektrarn vsaj 30 let.

FOTOVOLTAIKA V SLOVENIJI