Mleko

Mlečni izdelki iz pasteriziranega in/ali homogeniziranega mleka so problematični tudi, če so sicer označeni kot ustrezni za posameznikov nutrigenomični profil®: ustreznost se namreč nanaša na surovo mleko oziroma surov izdelek iz surovega mleka ekološke pridelave, pridobljen od pašnih živali.

Pasterizacija uniči naravno prisotne encime, zaradi česar postanejo ti izdelki praktično neprebavljivi in telo iz njih ne more vsrkati vitaminov, kalcija in drugih mineralov.

Na drugi strani so mlečni izdelki iz homogeniziranega mleka eden glavnih krivcev za povišan holesterol v krvi, saj so maščobni delci tako majhni, da nenadzorovano preidejo neposredno v kri in v žilah povzročajo vnetja, namesto da bi se razgradili v prebavnem traktu.

Copyright © Nataša Klarič



Primerjava in lastnosti mleka: kravje, ovčje in kozje mleko ... klikni za povezavo!



Za vse ljudi dobre volje!

Vsebina ima zgolj in izključno le informativen namen!