Pošlji povpraševanje

Vzrok za nastanek raka odkrili že leta 1923; boj z boleznijo enostaven!

Dr. Warburg je dejal:”Pomanjkanje kislika in zakisanost sva dve plati iste medalje: če ima nekdo eno, ima tudi drugo”. Če je vaše telo preveč zakisano, vam bo avtomatično primanjkovalo tudi kisika v telesu; če imate premalo kisika, boste zakisani. Začarani krog.

”Če odvzamete zdravi celici 35% njenega kisika, jo lahko v dveh dneh spremenite v rakasto celico,”je trdil dr. Warburg.“Vse normalne celice imajo absolutno potrebo po kisiku, tumorske pa lahko živijo brez njega. To je pravilo brez izjeme.”

Rakasta tkiva so kisla, zdrava so alkalna. V svojem delu ‘Metabolizem tumorjev’ je dr. Warburg pokazal, da vse kancerogene oblike izpolnjujejo dva pogoja: krvno zakisanost in hipoksijo (pomanjkanje kisika).

Odkril je, da so rakaste celice anaerobne (ne dihajo kisika) in da ne morejo preživeti v prisotnosti visokih koncentracij kisika. Preživijo lahko samo ob pomoči glukoze in brez kisika. Zato karcinom ni nič drugega kot obrambni mehanizem, ki ga naše celice uporabljajo, da bi preživele v kislem okolju brez prisotnosti kisika.

Zdrave celice torej živijo v alkalnem okolju polnem kisika, ki omogoča njihovo normalno delovanje, rakaste celice pa v kislem okolju brez kisika.Kislost in alkalnost organizma sta odvisna od prehrane

Po tem, ko je prebava končana, hrana glede na njeno nutricionistično vrednost ustvarja pogoje za kislost oz alkalnost organizma. Kislo in alklano stanje se meri s pH lestvico, ki ima vrednosti od 0 do 14; od 0-7 je kislo, 7 je nevtralno, od 7 do 14 pa alkalno oz bazično.

Da bi naše celice uspešno delovale, je najugodnejše okolje blago alkalno, vrednosti malo nad 7. Pri zdravih posameznikih je pH krvi nekje med 7,40 in 7,45. Kri nenehno prilagaja pH vrednost, da ne bi padla v metabolično zakisanost.Hrana, ki zakisljuje telo


Hrana, ki alkalizira

  • surova zelenjava
  • sadje (lahko je po okusu kislo, a v telesu deluje alkalno - limona je na primer zelo visoko stopnjo alkalnosti)
  • mandlji in drugi oreščki
  • edina žitarica, ki alkalizira, je proso
  • med je edini alkalen od 'sladkorjev'
  • klorofil (zelena zelenjava)
  • voda je izjemnega pomena za proizvodnjo kisika, zato je treba vedno biti dobro hidriran

Telesna vadba prav tako pomaga ohranjati alkalnost telesu, saj oskrbuje telo s kisikom. Sedeč življenjski slog uničuje življenje.

Kemoterapija ne zdravi raka, ampak dodatno zakisljuje organizem

Kemoterapija zakisljuje telo do te mere, da mora to črpati alkalne rezerve, s katerimi bi lahko nevtraliziralo kislost. Žrtvuje minerale (kalcij, magnezij, kalij) v kosteh, zobeh, okončinah, nohtih in laseh.

Zato osebe, ki jih zdravijo s kemoterapijo, med drugim ostanejo brez las. Tudi ostala zdravila zakisljujejo telo, zato se jih je treba izogibati, če je to le mogoče.

Da bi torej ostali zdravi, poskrbite, da se hranite v 60 % z alkalno hrano, izogibajte se živil, ki v telesu delujejo kislo, kot so gazirane pijače, sladkarije in hitra hrana, ne zlorabljajte soli in se zmerno gibajte. Če zbolite, naj bo prehrana v 80 % sestavljena iz alkalnih živil. Predvsem, če imate karcinom, čim bolj alkalizirajte organizem. Tudi stres zakisljuje, zato se ga izogibajte, če je le mogoče.


”Vse naravne smrti niso nič drugega kot terminalna točka zasičenosti telesa s kislostjo,”je dejal George W. Crile iz Clevelanda, eden najbolj znanih kirurgov na svetu.

”Preštevilna imena za različne bolezni niso pomembna. Gre za dejstvo, da vse izhajajo iz enega dejstva: prevelike zakisanosti telesa,’‘ trdi Dr. Theodore A. Baroody v knjigi ‘Alkaliziraj ali umri’ (‘Alcalize or Die’)


”Povečana zakisanost organizma je vzrok vseh degenerativnih bolezni. Če pride do poškodbe ravnovesja in telo začne skladiščiti kislost ter toksine v večji meri, kot jih lahko izloči, potem pride do bolezni,”pa pravi dr. Robert O. Young.

Še nekaj vsebin o zakisanosti telesa in raku:Kliknite na povezavo do strani, kjer so vse informacije o bazični in kisli prehrani oz. izdelkih, ki zakisujejo naše telo!


Za vse ljudi dobre volje!

Vsebina ima zgolj in izključno leinformativninamen!