Pošlji povpraševanje

Kokosovo olje
primerno za uporabo pri visokih temperaturah,
brez transmaščobnih kislin in brez vonja

V nasprotju z nekaterimi informacijami v medijih, je kokosovo olje zelo zdrava maščoba. Dejansko je edina primerna maščobo za pripravo hrane pri visoki temperaturi, kot je dušenje, peka ali cvrtje.

Maščobne kisline v kokosovem olju so v glavnem srednjeverižne maščobne kisline, malo je dolgoverižnih. Zaradi srednjeverižnih maščobnih kislin, ga naše telo lahko bolje uporabi. Medtem ko se druga podjetjai hvalijo s tem, da njihova olja za dušenje in peko ne vsebujejo veliko trans maščobnih kislin, se mi lahko pohvalimo, da jih kokosovo olje ne vsebuje nič.

Kosovo olje se pojavlja v dveh različicah, brez vonja in extra deviško, z blagim okusom kokosa. Če si na policah veletrgovin pogledamo ponudbo vseh maščob za dušenje in peko, je izbira težka, saj bi za odgovorno izbiro potrebovali že akademsko izobrazbo iz biokemije ali živilstva.

Različni produkti s trditvami »zdravo za srce in ožilje« ali »izdelek vsebuje manj kalorij« nam otežujejo pravilno izbiro, saj je praktično nemogoče vedeti kateri izdelek je res zdrav. Na koncu se ljudje odločajo za produkt, ki ga, ali poznajo od prej ali pa izberejo tistega, ki se pojavlja v reklamah televizijskih postaj.

Na srečo paje v zadnjem času kokosovo olje deležno vse večje pozornosti in lahko se odločimo za zdravo izbiro maščobe.

Kokosovo olje pospešuje presnovo in izgorevanje maščob v celicah ter pomaga zniževati raven holesterola. Izboljša delovanje imunskega sistema, deluje proti virusom, pomaga pri glivičnih obolenjih, pomaga pri normalizaciji nivoja telesnih maščob in teže. Deluje kot naravni antioksidant in učinkovito ščiti kožo ter telo pred nastajanjem prostih radikalov, ki povzročajo staranje in poškodbe kože.

Vsebuje naslednje vitamine in minerale:
- vitamine (B1, B2, B3, B6, C, E,),
- minerale (kalcij, magnezij, kalij, ...),
- folno kislino (B9)

Kliknite za ogled letaka o kokosovemu olju ...


Za vse ljudi dobre volje!

Vsebina ima zgolj in izključno informativnen namen!