Bolečine v kolenu na notranji strani so lahko povezane z artrozo

 

Bolečine v kolenu na notranji strani velikokrat prizadenejo športnike oziroma ljudi, ki so pogosto fizično aktivni. Vendar pa se lahko bolečina v kolenu na notranji strani pojavi tudi ob posameznih prehitrih gibih ali ob neobičajnih spremembah telesnega položaja. Marsikdo tovrstno bolečino v kolenu na notranji strani v primeru, da ni prehuda, enostavno ignorira, vendar pa to ni najboljša poteza.

  

Bolečina v kolenuBolečine v kolenu na notranji strani morate jemati resno

 

Kolenski sklepi spadajo med najpomembnejše sklepe v našem telesu, saj so ključni za našo gibljivost. Vendar pa so lahko prav kolenski sklepi zaradi precejšnjih obremenitev, ki so jim vsakodnevno podvrženi, precej problematični. Mnogi ljudje tako opažajo težave s koleni oziroma zaznavajo bolečine, pri čemer so najpogostejše prav že omenjene bolečine v kolenu na notranji strani. Če ste med njimi tudi sami, vam svetujemo, da nikar ne odlašate z obiskom zdravnika; tovrstni simptomi si namreč zaslužijo, da jim prisluhnete dovolj zgodaj, saj lahko sicer hitro privzamejo precej hujšo obliko.

 

Artroza in vnetje sklepov

  

Artroza in lajšanje simptomov

 

Intenzivne, kronične bolečine v kolenu na notranji strani pa so lahko povezane tudi s t. i. osteoartrozo, za katero se pogosto uporablja tudi poimenovanje artroza. O artrozi kolena govorimo, ko pride do hude obrabe kolenskega sklepa, sami vzroki za artrozo pa so različni. Pogosto pride do obrabe med prenapornim delom, artroza pa se nemalokrat pojavi tudi pri ljudeh s povečano telesno težo. Pri blagi in zmerni artrozi kolena vam je lahko v veliko pomoč zdravilo glukozamin. Ob rednem jemanju glukozamina namreč v povprečju v nekaj tednih nastopi ublažitev težav.

 

Pokanje v kolenu in bolečina: http://www.vsi.si/micmenges/pokanje-v-kolenu-in-bolecina

VNETJE SKLEPOV

SKLEPNA REVMA

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
podjetje za raziskave in trgovino
Naslov
Levčeva ulica 16
1234 Mengeš
Spletna stran
E-pošta
01 7291382
Seznam fraz
bolečina v kolenu na notranji strani, artroza, glukozamin
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA