Pošlji povpraševanje

Vnetje sklepov je najpogostejši vzrok za bolečine v sklepih in kosteh

Vnetje sklepov oz. artritis je ena najpogostejših bolezni na svetu. Poleg bolečine v sklepih in kosteh so prisotne tudi oteklina, rdečina, toplota nad sklepom in zmanjšana funkcija. Sčasoma lahko sklepi postanejo negibni in popolnoma onemogočajo posamezne gibe. Veliko vlogo pri nastanku te bolezni ima dednost in okvara imunskega (obrambnega) sistema.


Najpogostejša bolezen vnetih sklepov je revmatoidni artritis, označuje pa kronično vnetje sklepov, ki lahko prizadene vse sklepe in tudi obsklepne dele. Na začetku bolezni so boleči in otekli predvsem mali sklepi rok, stopal in zapestja ter komolci, in sicer obojestransko. Vnetje sklepov se lahko razširi tudi na velike sklepe, kolena, kolke in gležnje, redkeje pa na vratno hrbtenico. Revmatoidni artritis poleg bolečine v sklepih in kosteh povzroča tudi splošno slabo počutje, utrujenost in vročico.


Revmatizem ali revmatična bolezen, pogovorno tudi revma, je skupni naziv za številne različne bolezni, ki prizadenejo okostje in mehke dele okoli sklepov. Beseda revma med ljudmi pomeni vsako trgajočo bolečino v sklepih ali mišicah, strokovno pa razlikujemo med obrabo sklepov, ki jo imenujemo degenerativni revmatizem ali artroza, in vnetjem sklepov, torej pravo sklepno revmo, ki jo imenujemo artritis. Zdravljenje revme je zapleten proces, ne samo zato, ker obstaja toliko oblik revmatizma, ampak tudi zato, ker pri številnih oblikah povzročitelj ni znan.

Vnetje sklepov in bolečine


Obraba in vnetje sklepov - kako ublažiti bolečine v sklepih in kosteh


Glukozamin kapsule so naravno zdravilo, ki ga uporabljamo pri vnetih in obrabljenih sklepih. Glukozamin je naravna snov, ki je prisotna v celicah hrustanca. Ker ga naše telo ne proizvaja dovolj, z leti pa se tvorba glukozamina zmanjša, je v sklepu posledično manj hrustanca. Uživanje dodatnega glukozamina spodbuja novo tvorbo hrustanca in obenem zavira njegovo škodljivo razgradnjo, ki bi lahko privedla napredovanja osteoartroze. Glukozamin tako pozitivno vpliva na delovanje sklepov, zmanjšuje bolečino in izboljšuje gibljivost prizadetih sklepov.


Če telo ne proizvede dovolj glukozamina, pa obraba kolenskih sklepov napreduje, zaradi izločanja sklepne tekočine pa lahko pride celo do otekanja sklepov. Sklep postane vse manj gibljiv, to težavo pa lahko spremljajo tudi bolečine. S starostjo se obraba sklepov še poveča in v končni fazi hrustanec lahko celo popolnoma izgine, kosti pa se začnejo drgniti druga ob drugo. Zato je pomembno, da je tako obraba kot vnetje sklepov čim prej prepoznana in ustrezno zdravljena.

Zato nikar ne odlašajte, če vas mučijo bolečine v sklepih in kosteh, in nas obiščite. Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani.

SKLEPNA REVMA

Glukozamin tablete