Pošlji povpraševanje

Sklepna revma kremaSklepna revma (artritis) največkrat prizadene več sklepov

Sklepna revma ali poliartritis prizadene največkrat več sklepov; le redko prizadene samo enega, npr. kolenski sklep. Sklepna revma se kaže s kroničnimi bolečinami, utrujenostjo, okorelostjo in zmanjšano gibljivostjo sklepov, mišično maso, močjo in gostoto kosti, morda celo trajno invalidnostjo. Sklepna revma lahko prizadene kogar koli in kadar koli, zato je pravočasno prepoznavanje bolezenskih znakov ključno za uspešno zdravljenje.


Revmatičnih obolenj je prek sto, najpogostejša bolezen iz skupine vnetnih revmatičnih bolezni pa je revmatoidni artritis - vnetje sklepov, ki prizadene približno odstotek prebivalstva. Mladostniški artritis neznanega vzroka oziroma juvenilni idiopatski artritis (JIA) pa je celo druga ali tretja najpogostejša kronična bolezen pri otrocih za atopijskim dermatitisom in astmo.

Vnetje sklepov - revmatoidni artritis je najpogostejša oblika revme

Revmatoidni artritis označuje kronično vnetje sklepov, ki lahko prizadene vse sklepe in tudi obsklepne dele. Na začetku bolezni so boleči in otekli predvsem mali sklepi rok, stopal in zapestja ter komolci, in sicer obojestransko. Vnetje sklepov se lahko razširi tudi na velike sklepe, kolena, kolke in gležnje, redkeje pa se sklepna revma razširi na vratno hrbtenico. Simptomi in znaki revmatoidnega artritisa se razlikujejo od bolnika do bolnika. Sklepna revma povzroča tudi splošno slabo počutje, utrujenost in vročico.


Priporočljivo je, da pacienti vsaj na začetku poskušajo z naravnimi načini zdravljenja, ki so varni, običajno pa tudi zelo učinkoviti in enostavni. Za naravno zdravljenje artritisa se priporoča zdravilo glukozamin.

Vnetje sklepovGlukozamin - naravno zdravilo za obnovitev hrustanca v sklepih

Glukozamin se je izkazal kot izjemno učinkovito sredstvo za odpravljanje bolečin brez stranskih učinkov.


Glukozamin je naravna snov, ki jo najdemo v celicah hrustanca. Ker ga naše telo ne proizvaja dovolj, z leti pa se tvorba glukozamina zmanjša, je v sklepu posledično manj hrustanca. Obraba sklepov napreduje, zaradi izločanja sklepne tekočine pa lahko pride celo do otekanja in vnetja sklepov. Sklep postane vse manj gibljiv, pojavijo se lahko tudi bolečine. S starostjo se odstotek sklepne obrabe še poveča in v končni fazi hrustanec lahko celo popolnoma izgine, kosti pa se začnejo drgniti druga ob drugo.


Uživanje dodatnega glukozamina spodbuja novo tvorbo hrustanca in obenem zavira njegovo škodljivo razgradnjo, ki bi lahko privedla napredovanja osteoartroze. Glukozamin tako pozitivno vpliva na delovanje sklepov, zmanjšuje bolečino in izboljšuje gibljivost prizadetih sklepov. Sklepna revma bo čedalje bolj obvladovana.

Vas muči bolečina v kolenu? Na zunanji strani? Posezite po naravnem zdravilu glukozamin kapsule in si olajšajte življenje. Obiščite našo spletno stran. Vabljeni.

ARTROZA

UTRUJENOST IN ENERGIJA