Delovanje toplotne črpalke in poraba | Montaža in priklop toplotne črpalke | Cena toplotne črpalke

Delovanje toplotne črpalke je podobno delovanju vodne črpalke, le da tu gre za nekoliko drugačen princip. Delovanje toplotne črpalke je odvisno od temperaturnih razlik. Delovanje toplotne črpalke z odvzemanjem temperature snovem z višjo toploto in dodajanjem tistim z nižjo omogoča, da je  energetska poraba toplotne črpalke nižja od ogrevanja prostorov in sanitarne vode s fosilnimi gorivi, plinom ali oljem. Montaža toplotne črpalke je primerna tako v novogradnjah kot v starejših hišah, kjer je cena toplotne črpalke nekoliko višja, saj je priklop toplotne črpalke v starejših objektih zahtevnejši. Vnašem podjetju Klima Belehar vam nudimo kvalitetno montažo toplotne črpalke,  poleg tega pa so v naše storitve vključeni tudi plazemski razrezi, krivljenje pločevine in proizvodnja elementov za  prezračevalne sisteme ter prezračevalne naprave z rekuperacijo za gostinske lokale, poslovne prostore in stanovanja.


Delovanje toplotne črpalke, poraba toplotne črpalke in montaža toplotne črpalke

Glede na delovanje, toplotne črpalke delimo na toplotne črpalke zemlja voda, voda voda in zrak voda. Poraba toplotne črpalke zemlja voda in montaža toplotne črpalke sta najbolj ekonomični. Delovanje toplotne črpalke zemlja voda deluje po principu odvzemanja temperature zemlji, ki jo črpalka preko medijev odda v svoj sistem, segreje in oddaja v prostor. Toplotne črpalke voda zrak jemljejo temperaturo zraku, ki jo proizvaja sončna energija. Montaža toplotne črpalke voda zrak je priporočena na lokacijah z milim podnebjem. Delovanje toplotne črpalke voda voda po istem principu – takšne toplotne črpalke se napajajo s temperaturo podtalnice. Montaža toplotne črpalke voda voda zahteva podtalnico v bližini namestitve.  Izbira vrste toplotne črpalke je torej odvisna od vira »napajanja«, montaža in priklop toplotne črpalke pa sta z našimi strokovnjaki hitra in profesionalna. Poraba toplotne črpalke je ekonomična, saj so toplotne črpalke zaradi omenjenih virov varčne naprave. Cena toplotne črpalke se hitro povrne, obenem pa je tudi podprta s subvencijami.


Ekonomično delovanje toplotne črpalke in cena toplotne črpalke

Cena toplotne črpalke je nekoliko višja od montaže običajnih centralnih naprav, vendar je delovanje toplotne črpalke bolj ekonomično – z večjim energetskim izkoristkom, zato se priklop toplotne črpalke dolgoročno izplača. Eko sklad ponuja tudi subvencije oz. spodbude, ki bodo v letu 2012 še nekoliko višje za toplotne črpalke zemlja voda in voda voda.


Priklop toplotne črpalke za brezhibno delovanje toplotne črpalke in ostala ponudba našega podjetja

Podjetje Klima Belehar je specializirano podjetje za montažo klimatskih naprav, odlikujejo nas natančni plazemski razrezi, krivljenje pločevine,  nudimo in montiramo prezračevalne naprave z rekuperacijo, prezračevanje v gostinskih lokalih, prezračevanje v kadilnicah, toplotne črpalke. Za brezhibno delovanje toplotne črpalke in ostalih naprav bo poskrbeli našo visokokvalificirano in izkušeni strokovnjaki.


Klima Belehar | Delovanje toplotne črpalke, montaža, poraba in cena toplotne črpalke – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Klima Belehar d.o.o.
Naslov
Savska Loka 21
4000 Kranj
Spletna stran
E-pošta
04 235 20 40
Seznam fraz
Delovanje toplotne črpalke, poraba toplotne črpalke, montaža toplotne črpalke, cena toplotne črpalke, priklop toplotne črpalke, toplotne črpalke
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA