Pošlji povpraševanje

Vrtni robniki: zakaj jih nujno potrebujete?

Vrtni robniki predstavljajo fizično pregrado med travnikom in neko drugo površino na vašem dvorišču, kot je na primer gredica, pot ali dovoz. Si želite poskrbeti za izgled zunanje ureditve svojega doma in zunanjost opremiti tako, da bo poskrbljeno za estetiko, hkrati pa tudi za funkcionalnost? Potem so ustrezna izbira za vas vrtni robniki Cena je odvisna glede na ponudnika, pri podjetju Kamen Stožice pa bodo brez dvoma poskrbeli za ugodno ponudbo, nad katero ne boste razočarani. Oglejmo si s čim vas bodo vrtni robniki nedvomno prepričali. 

Njihova funkcionalnost se izraža predvsem v urejanju meje med trato in območjem, ki jo obdaja ter zagotavljanju ovire pred vdorom travnatih površin in plevela na preostala območja vašega vrta. Z vrtnimi robniki torej lahko poskrbite za definicijo prostora: vaša zunanjost bo lično urejena, saj poskrbijo za to, da se korenine trave ne zaraščajo v območje, ki jih obdaja. S tem pa pomagajo pri definiranju sprehajalnih poti, saj vrtni robniki preprečijo, da bi se travnata površina razširila in razrastla naokoli.

Vrtni robniki PVC

Poskrbite za lepo urejeno okolico z robniki za vrt

Estetska podoba lepo obrobljene travnate površine pred vašo nepremičnino bo poskrbela za prefinjen in dovršen izgled območja, ki jo obdaja. Poleg tega, da zagotavljajo urejen videz, poskrbijo tudi za vaš prihranek časa. Vrtni robniki s svojo obrobo namreč zmanjšajo obseg obrezovanja travnatih površin, ki neprestano rastejo.

Če razmišljate o nakupu vrtnih robnikov, je prvi korak potreben razmislek o točnem namenu njihove uporabe, nato pa se odločite o slogu, katerega želite uporabiti. Obstaja namreč kar nekaj različnih stilov za obrobo vaših travnatih površin, odločite pa se za tisto, ki bo kar najbolj funkcionalna in ustrezna za vaš vrt.

V primeru, da si ne želite preveč vpadljivih obrob, so za vas odlična izbira PVC vrtni robniki ali ALU vrtni robniki, katere vam ponudijo tudi pri podjetju Kamen Stožice. Ob nakupu pa je za kupce poleg funkcionalnosti in ustreznosti pomembna seveda tudi cena: ob nakupu vrtnih robnikov cena predstavlja pomemben dejavnik, razlikuje pa se glede na material vrtnih robnikov.

ALU vrtni robniki za razmejevanje površin

PVC vrtni robniki in alu vrtni robniki

Betonski robniki so že precej staromodni, predvsem pa s svojo debelino ne spadajo k minimalističnemu dizajnu, ki je danes vse bolj popularen. Iz tega vidika so precej bolj uporabni PVC vrtni robniki, poleg teh pa tudi alu vrtni robniki, ki poskrbijo za bolj prefinjeno, manj vpadljivo razmejitev površin. 

Kaj spada v eno izmed glavnih prednosti za PVC vrtne robnike? Cena. Gre namreč za enega najcenejših materialov: pri podjetju Kamen Stožice so vam na voljo reciklirani UV odporni PVC vrtni robniki – cena je prav tako zelo ugodna. Ostale pomembne prednosti tovrstnih robnikov pa so še: njihova lahkotnost in prilagodljivost, kar se izraža pri njihovem lažjem in lepšem oblikovanju, enostavnost za namestitev in podobno.

PVC vrtni robniki in enostavno polaganje

Tukaj pa so tudi ALU vrtni robniki; še ena izmed možnosti, ki vam jo ponudijo pri podjetju Kamen Stožice. Uporabijo se lahko na več različnih možnih načinov in so v obliki L profila. Tovrstni robniki so zelo vsestranski, enostavni in hitri za namestitev in ne potrebujejo veliko vzdrževanja. Dodatne prednosti so še:

  • ne rjavijo in ne propadejo
  • so okolju prijazni
  • so nestrupeni
  • odporni proti zmrzali in ostalim ekstremnim vremenskim razmeram
  • povezujejo se med seboj in tako se lahko z njimi sestavlja poljubne delitacije

Pri vrtnih robnikih gre torej za pomemben zaključek opremljanja vašega zunanjega prostora, ki naredi razliko med navadnim in čudovito estetskim vrtom. Robniki dajejo trati lepo negovan videz, ki ga ni mogoče doseči z nobenim drugim sredstvom, hkrati pa je poskrbljeno tudi za funkcionalnost, s katero vam vrtni robniki omogočijo pridobitev dodatnih pozitivnih prednosti.

Alu vrtni robniki