PVC robniki za vrt poskrbijo za dovršen videz okolice po ugodni ceni


PVC robniki pomagajo ustvarjati prečudovite vrtove s čistimi linijami ter oblikovno dovršenim videzom. Vrtni robniki, izdelani iz kakovostne reciklirane UV odporne plastike, so cenovno ugodna rešitev za prav vsak dom. Ker je plastika izjemno prožna, se plastični robniki za vrt lahko uporabijo kot robniki za tlakovce, pri mrežah za gramozno stabilizacijo ali za vrtne poti. Brez težav jih krivite ali upogibate ter s tem ustvarite krasne krivulje in kroge. Njihova naloga je ustvariti mejo oziroma pregrado med dvema različnima teksturama, kot sta na primer zelenica in okrasno lubje.

PVC robniki so na voljo v črni barvi, L profilu in dveh dimenzijah. Dimenzijo 100 x 6 cm je mogoče dobiti po ugodni ceni 2,80 €, dimenzijo 100 x 8 cm pa po ceni 3,10 €. Vrtni robniki se sestavljajo en v drugega, pritrdijo pa se s pomočjo plastičnih klinov. Priporočljivo je, da se zaradi barve vidi le kakšen centimeter robnika.

Vas skrbi košnja zelenice? Brez potrebe, saj so PVC robniki poleg prožnosti cenjeni še zaradi svoje dolge življenjske dobe. V podjetju Kamen Stožice imajo pestro izbiro dodatkov za urejanje okolice, kjer boste poleg vrtnih robnikov našli še zunanje porcelan-gres ploščice, okrasno lubje, stenske obloge, marmorni pesek in prodec, kamnite plošče, kamniti mozaik, pohodne kamne in stopnice, vrtno okrasje, kamne za gabione in distančnike.

 PVC robnik

 

Vrtni robniki - Enostavna namestitev in minimalen vdor v naravno okolje

Malo je stvari, ki posameznika tako sprostijo, kot uživanje na vrtu v lepem vremenu. Toda najprej je treba okolico skrbno načrtovati. Priprava zemlje, izbira ustreznih rastlin, polaganje zunanjih ploščic, osvetljava, nakup vrtnega pohištva, vrtno okrasje - vse to prispeva k zunanjemu ambientu. Da bi bil ta še bolj idiličen, ne gre pozabiti na obrobo vrtnih gredic ter ustvarjanje mej med površinami. Robniki za vrt so preprost, a izjemno uporaben element, brez katerega si danes težko predstavljamo krajinsko arhitekturo. Obroba gred in ločevanje drugačnih tekstur, kot sta zelenica in marmornati prod, je bistven, a pogostokrat pozabljen korak pri načrtovanju zunanjega prostora. Vrtni robniki bodo prefinjeno poudarili okolico z minimalnim vdorom v naravno okolje. Prav tako bodo poskrbeli, da vrt ali terasa čez čas ne bosta videti nedokončano, neurejeno in kaotično.

Čeprav njihova namestitev predstavlja nekaj dodatnega dela, pa se bo na dolgi rok zagotovo izplačala. Zunanje prostore lahko oblikujete z različnimi vrtnimi robniki. Na izbiro so kakovostni materiali, ki se razvrščajo po življenjski dobi, težavnosti namestitve in ceni. Zaradi prilagodljivosti in številnih možnosti oblikovanja so med najbolj priljubljenimi PVC robniki za vrt.


Kako izbrati kakovostne in učinkovite robnike za vrt?

Izbira vrtnih robnikov zna biti precej stresna. Pred samo vgradnjo je treba dobro premisliti, kakšen zunanji ambient želite ustvariti. Kaj so vaši cilji? Bi radi, da stroge, čiste linije zavzamejo le del vaše okolice? Želite ustvariti jasno mejo med gredo in zelenico? S PVC robniki so možnost neštete, zato je treba najti najbolj praktično rešitev. Takšno, ki ne bo ustrezala le vašim željam, temveč tudi zunanjemu okolju ter rastlinam. Dobro izbrani PVC robniki za vrt bodo zadržali zemljo na gredi, oblikovali jasne meje med raznovrstnimi teksturami ter preprečili, da bi korenine trave ali plevela dosegle gredo.

Pvc robnik


4 stvari, o katerih je treba premisliti ob izbiri robnikov za vrt

Zunanje prostore sestavljajo najrazličnejše rastline, drevesa in grmovnice, ki iščejo svoj prostor pod soncem. Toda raznoliko rastje lahko hitro ustvari neurejen in zanemarjen videz okolice, zato vse več ljubiteljskih vrtnarjev poseže po PVC robnikih. Vrtni robniki ustvarijo stroge, a vizualno prijetne linije, ki dajejo poenoten videz ne, da bi pri tem poškodovale rastline. Pred nakupom robnikov je priporočljivo:

 

  1. Podrobneje načrtovati zunanji prostor

Velikokrat se zgodi, da je opremljanju notranjih prostorov namenjeno ogromno časa in pozornosti zunanji pa so malce pozabljeni. Poglavitno je, da tudi zunanjim prostorom namenite dovolj pozornosti in izdelate načrt, kakšen ambient želite ustvariti. Bo imel vrt popolne krajinske robove? Bo rustikalen in bolj udoben? Razmislite tudi o podnebju, kjer se vaš dom nahaja. PVC robniki so idealna izbira za obmorska in druga mesta z veliko vsebnostjo vlage. Plastika namreč ne podleže hitro vsem preizkušnjam, ki jih prinaša takšno podnebje.


  1. Razmisliti o proračunu

Vrtni PVC robnikPred nakupom razmislite o denarju, ki ste ga pripravljeni odšteti za vrt. Kljub temu da so ALU in PVC robniki izjemno ugodni, pa se njihove cene nekoliko razlikujejo. Stroški so odvisni tudi od količine materiala, ki ga boste potrebovali.

 

  1. Preučiti prst in rastline

Vrtni robniki so lahko izjemno uporabna rešitev za vrt, a le, če so pravilno uporabljeni. Čeprav je videz robnikov pomemben, pa ni vse, saj ob nakupu ne gre pozabiti na to, kaj potrebujejo rastline. Dobro izbrani PVC robniki bodo preprečili vdor trave in korenin plevela, zadržali zemljo ter zaščitili nežnejše rastline pred agresivnimi.


  1. Razmisliti o vzdrževanju

Vzdrževanje vrta oziroma zunanjega prostora je razlog, zakaj se vse več domov odloča za uporabo robnikov. PVC robniki namreč s svojim delovanjem omogočijo preprostejše vzdrževanje celotne okolice. Košnja trave, odstranjevanje plevela in obrezovanje rastlin bo sedaj manj zamudno, saj bodo za večino dela poskrbeli robovi.