Pošlji povpraševanje

Kvalitetne zunanje ploščice granitogres za teraso so pomemben del krajinskega oblikovanja


Zunanje ploščice predstavljajo vse bolj ključen element krajinskega oblikovanja. Kvalitetne zunanje ploščice dajejo dvorišču, terasi sodobno zasnovo vse pogosteje pa se uporabljajo za povezovanje notranjih in zunanjih prostorov. Želite sodobne, minimalistične prostore, jasnih linij? Izberite zunanje ploščice v imitaciji kamna. Želite domu dodati toplino, domačnost? Izberite kvalitetne zunanje ploščice v imitaciji lesa. Slednje so zaradi izjemnih lastnosti ter prečudovitega, naravnega videza vse bolj priljubljen pod notranjih prostorov.

Če se boste odločili za zabrisovanje meja med notranjimi in zunanjimi prostori, se morate zavedati, da so nekateri materiali veliko bolj odporni kot drugi. Zunanje ploščice za teraso so nenehno izpostavljene vlagi, umazaniji in nepredvidljivim vremenskim razmeram, zato morajo biti nadvse zmogljive, robustne in obstojne.

Ploščice odlično popestrijo bivalno okolje, ob pravi izbiri materiala ter ob pravilnem polaganju ploščic pa bodo dobro služile še dolga leta. Izbira materialov za talne površine ni vedno preprosta. Različni materiali, razpon cen, barve - to je le nekaj dejavnikov, ki jih je treba upoštevati ob nakupu kvalitetnih zunanjih ploščic.


Zunanje ploščičice za teraso granitogres

Izbira kvalitetnih zunanjih ploščic za teraso granitogres mora biti premišljena 

Razpon cen zunanjih ploščic za teraso je precej širok, zato je pred nakupom dobro vedeti, kjer in kako se bodo uporabljale. Zagotovo bo družina z otroki potrebovala nekoliko kompaktnejše materiale kot upokojen par. Les je še vedno med bolj cenjenimi materiali za terase predvsem zaradi ekološke neoporečnosti in pridiha domačnosti. Toplino je mogoče sedaj terasi dodati tudi s pomočjo kvalitetnih zunanjih ploščic. Inovativne tehnologije so poskrbele za okolju prijazne zunanje ploščice granitogres v odličnih imitacijah lesa.

Ob izbiri ploščic so kupci pogostokrat osredotočeni na sam videz ploščic, nekoliko manj pa na varnost. Zunanje ploščice morajo biti protizdrsne, saj se na njih nabirajo vlaga, deževnica in organske snovi. Le z visoko odpornostjo proti zdrsu in zmrzali bodo zagotovile optimalen oprijem pod nogami ter nudile brezskrbnost hoje po ploščicah, prekritih z dežjem ali snegom. V primerjavi z drugimi je zunanje ploščice granitogres lažje polagati, ploščice pa po polaganju ne potrebujejo večjega vzdrževanja. Ne potrebujejo tesnjenja, brušenja ali glaziranja, s katerim bi obnovili njihov videz.

Zunanje ploščice za teraso so odporne proti madežem, nabiranju organskih snovi, lišajev, mahu in drugih umazanij, ki bi jih lahko poškodovale. Za čiščenje potrebujejo le nekaj čistila za keramična sredstva, vodo in krpo. Ostri robovi ploščic zagotavljajo tesno vgradnjo, eleganten videz, za razliko od drugih naravnih materialov pa porcelan gres ploščice ne morejo razpasti. Zunanje ploščice lahko uporabimo še za fasade, garaže, vrtove, bazene in druge zunanje površine.