Pošlji povpraševanje

Talne plošče iz različnih materialov prinašajo različen videz in lastnosti


Če si želite zares atraktivnih zunanjih površin, si boste to zagotovili v prvi vrsti s primernimi talnimi ploščami. Talne plošče so lahko narejene iz različnih materialov. Le-ti pa s seboj ne prinašajo le različnih lastnosti, temveč tudi različen izgled.


Zunanje talne ploščice

Zunanje talne ploščice iz porcelan-gres-a so ene najbolj priljubljenih

Zunanje talne ploščice iz porcelan-gres-a in sintranega kamna se ponašajo z naravnimi lastnostmi kamna, poleg tega pa prinašajo še dodatne tehnične lastnosti, ki pri naravnem kamnu niso mogoče. Najbrž so zaradi tega ena najpogostejših izbir za talne plošče.  

Takšne zunanje talne ploščice je mogoče dobiti v različnih barvah in oblikah. V svojem izgledu se sicer popolnoma približajo videzu naravnega kamna ali lesa. Za manj izkušeno oko tako ne bo praktično nobene razlike, kot če bi za talne plošče izbrali pravi kamen ali les.

Poleg tega imajo zunanje talne ploščice iz teh dveh materialov dodatne tehnične lastnosti, s katerimi se naravni materiali nujno ne ponašajo.

  • Brez težav so prevozne.
  • Zdržijo težke obremenitve.
  • Ekstremne vremenske razmere jim ne pridejo do živega.
  • Ob visokih temperaturah, oziroma nenadnih temperaturnih spremembah, se ne krčijo ali raztezajo.
  • Odporne so na UV žarke, zato ne zbledijo.
  • Ne vpijajo vlage in so odporne na snovi, kot so sol, močne kisline in bazne raztopine.
  • Rezane so lasersko in se ponašajo z ratificiranimi robovi.
  • Enostavne so za čiščenje in vzdrževanje.

Uporabljamo jih lahko za tlakovanje teras, vrtnih poti, avtomobilskih dovozov, garaž in celo bazenskih površin. Uporabne pa so tako doma kot na javnih površinah. Zunanje talne ploščice iz porcelan-gres-a in sintranega kamna so tako primerne tudi za trgovske centre, wellnesse, hotele in tako dalje.

Polagamo jih lahko direktno na površine, kot so trava, mivka in pesek. Na betonsko podlago pa jih položimo s pomočjo elastičnih lepil za keramiko ali distančnikov.


Talne zunanje ploščice granitogres

Talne zunanje ploščice iz naravnega kamna so dražje, a atraktivne

Če so zunanje talne ploščice iz porcelan-gres-a in sintranega kamna priljubljenejša in nekoliko cenejša izbira, pa so tiste iz naravnega kamna tradicionalna izbira.

Če se odločimo, da bomo za talne plošče uporabili naravni kamen, lahko izbiramo med več materiali. Na voljo so granitne talne zunanje plošče, škrilj, kvarcit, bazalt, peščenjak, in tako dalje. Vsak od teh materialov ima svoje lastnosti, pa tudi svoj značilni izgled. Zavedati pa se je treba, da bo vsaka talna zunanja ploščica iz naravnega kamna nekoliko drugačnega barvnega odtenka. S tem ni nič narobe, prav nasprotno. To naredi tovrstne plošče še bolj pristne in atraktivne.

Prinaša pa odločitev za naravni kamen nekoliko višje stroške. Tlakovanju je potrebno nameniti tudi več časa. Talne plošče pa se bodo z leti spreminjale in pravzaprav živele z nami, kar jih dela še bolj privlačne.