CNC stroji – rabljeni ali novi po ugodnih cenah – kakovost zajamčena

Kakšni sploh so CNC stroji in kaj pomeni kratica CNC? Kratica izhaja iz angleščine in pomeni računalniško oz. numerično krmiljenje npr. CNC stružnice. V petdesetih letih, ko so jih v Ameriki izumili so bili le numerično, danes pa so tudi CNC stroji računalniško, numerično krmiljeni. Glavni namen, zakaj so CNC stroje sploh razvili, je bil povečati obseg proizvodnje s čim manj vloženimi stroški. Seveda se je proizvodnja drastično povečala, prav tako pa se je zaradi uporabe CNC strojev izboljšala natančnost izdelkov in njihova kakovost. S pomočjo CNC strojev za obdelavo kovin je mogoče izdelati določene proizvode, kar brez njih prej ni bilo možno. Prav tako je mogoče teh proizvodov narediti velike serije, kar stroške še zmanjša. Računalniki so prevzeli velik del nalog CNC strojev, katere je prej moral opraviti človek. Z njihovo pomočjo so možne višje vrste interpolacije (algoritemski postopki, ki pretvarjajo nezvezne nize podatkov v zvezne funkcije), mogoča je programska povezava krmilnega dela CNC strojev za obdelavo kovin s celotnim aparatom, prav tako je s sodobnimi CNC stroji možno popravljati radij rezalnega roba in uspešno delati z raznimi podprogrami, ki jih ti nudijo. Uspešno delo je zagotovljeno, če je zagotovljen redni servis CNC strojev ter njihova pravilna uporaba.


Pravilna uporaba CNC stružnice je enostavna saj jo lahko obvlada vsak

Začetek je vedno takšen, da se v CNC stružnice in ostale CNC stroje vnese program in se ga s pomočjo računalnika brez težav shrani. Po želji lahko takšen program vedno popravite ali spremenite. CNC stružnice bodo z natančnimi navodili proizvod izdelale kakovostno, hitro in popolnoma brez napak. Zaradi računalniškega vodenja, so CNC stružnice maksimalno izkoriščene in produktivne, prav tako pa so izjemno prilagodljive. Z njimi je mogoče izdelovati široko paleto visoko preciznih artiklov. Klasične stružnice lahko, nasprotno od CNC stružnic, opravljajo naenkrat le eno delovno operacijo, potrebujejo sprotno spreminjanje in nastavljanje, imeti morajo tako imenovano skladišče za polizdelke med raznimi fazami, prav tako pa jih je potrebno ves čas kontrolirati. CNC stružnice pa so sposobne opraviti skoraj vse delovne operacije zaporedno, po tem ko je material na začetku postopka vstavljen vanje. Za delo s CNC stroji za obdelavo kovin je potreben le en delavec kar občutno zmanjša stroške delovne sile, prav tako pa le en usposobljen strokovnjak z lahkoto opravi servis CNC strojev. Ko boste opravljali servis CNC strojev se prepričajte v kakovost podjetja, ki bo to storitev opravilo.

CNC stroji

Oglejte si ponudbo CNC stružnic


CNC stroji (rabljeni in novi) delujejo brez težav – naročite servis CNC strojev

Tudi rabljeni CNC stroji so ves čas prisotni na tržišču in nakup teh je lahko za proračun podjetja zelo ugoden. Če je prejšnji lastnik redno opravljal servis CNC strojev, ti delujejo dobro in stroški se vam bodo zagotovo hitro povrnili. Ker določena podjetja zaradi povečane proizvodnje, večjih naročil ter vsakoletnih hitrih izboljšav CNC strojev za obdelavo kovin le te pogosto menjujejo, je mogoče dobiti rabljene CNC stroje skorajda kot nove. Pozabili smo omeniti, da so sodobni CNC stroji za obdelavo kovin manjši kot so bili včasih, zato je prihranek pri prostoru, ki je za delavnice tako zelo pomemben, precej velik, s tem pa je omogočeno lažje in varnejše gibanje pri delu. Prav tako CNC stroji narejeni v zadnjih letih, nudijo zelo visoko stopnjo varnosti in zadoščajo vsem predpisanim varnostnim in ostalim standardom. Za varno delo pa lahko največ naredi človek sam. Potrebno je upoštevati vsa navodila, ki so za varnost pri delu pomembna. Sem sodi urejena delovna površina in okolica CNC stroja, nošenje predpisane zaščitne opreme, obvezno zdravniško spričevalo in dobro psihofizično stanje tistega, ki s strojem upravlja. Če potrebujete nov ali rabljen CNC stroj za obdelavo kovin, ali morda servis CNC strojev se obrnite na nas, z veseljem vam bomo svetovali in nudili vso potrebno pomoč.

CNC stružnice

Preberite več o CNC strojih za obdelavo kovin