CNC stroji – rabljeni in novi, za vsako delavnico

CNC stroji so obdelovalni centri, sestavljeni iz dveh delov. Prvi del predstavlja stroj, na katerem poteka obdelava različnih materialov, drugi del pa CNC krmilnik, ki obdelavo krmili. Pomembno vlogo pri delovanju stroja ima tudi CNC program, ki vsebuje natančen popis poteka obdelave in predstavlja vhodne informacije, ki jih CNC krmilnik potrebuje za krmiljenje obdelave. Prve naprave so se pojavile v Ameriki v začetku petdesetih let, njihov primarni namen pa je bil povečati produktivnost proizvodnje, izboljšati kvaliteto in natančnost izdelave izdelkov, optimizirati stroške proizvodnje in izdelati zahtevne izdelke, ki jih na drugačen način ne moremo izdelati. CNC stroji za kovino so torej neke vrste avtomati, ki jih je mogoče prosto programirati in jih prilagajati delu, ki ga bomo opravljali. Ker so fleksibilni, so primerni za vse vrste obdelav – vse, kar moramo storiti, je menjati obstoječi program. Zahvaljujoč svoji fleksibilnosti je CNC stroj nepogrešljiv v avtomatizaciji maloserijske in srednjeserijske proizvodnje, srečujemo pa ga tudi v posamičnih proizvodnjah. V primerjavi s klasičnimi obdelovalnimi stroji CNC-ji prinašajo kar nekaj prednosti. Sam program je mogoče vnesti vanj in ga shraniti, nakar ga lahko na enostaven način popravimo. So bolj produktivni, omogočajo nam večjo natančnost pri izdelavi, odlikuje pa jih tudi visoka prilagodljivost pri obdelavi. V podjetju CNC tehnika se ukvarjamo s prodajo novih in rabljenih obdelovalnih strojev, nudimo pa vam tudi zanesljiv servis CNC strojev.


Kdaj je potreben servis CNC stroja oziroma obdelovalne naprave?

Servisa CNC stroja oziroma obdelovalnih naprav se ne poslužimo le takrat, ko je prišlo do okvare oziroma do težav pri delovanju, temveč so redni pregledi ključnega pomena za povečanje produktivnosti in natančnosti pri delu. Z rednimi servisi poskrbimo za dolgo življenjsko dobo CNC stroja, posledično pa vam bo izbrana naprava še vrsto let pomagala pri proizvodnji. V podjetju CNC tehnika izvajamo tudi postopek, imenovan retrofit, kar pomeni popolno obnovo naprave (zamenjamo vse dotrajane komponente). Ker v nekaterih primerih servis oziroma popravilo ni več smiselno, je retrofit pogosto edina rešitev. Zastarela tehnologija torej ni razlog, da zavržemo CNC stroj, saj lahko v tem primeru razmislimo o retrofitu, ki je velikokrat najbolj optimalna rešitev za stranko. V podjetju se ukvarjamo tudi s prodajo, zato boste v naši ponudbi našli najsodobnejše modele CNC strojev priznanih proizvajalcev z visoko učinkovitostjo. Če si dela brez CNC stroja ne znate več predstavljati, obiščite našo spletno trgovino. Nudimo vam tudi mini CNC stroje, ki so kot nalašč za delavnice domačih mojstrov.

CNC stroji

Več o servisu cnc strojev na naši spletni strani


Pred nakupom si zagotovite strokovni nasvet

Izbira CNC stroja ni enostavna, še posebej, kadar to počnemo prvič. Velikokrat nas stranke vprašajo, ali se splača nakup rabljenega stroja ali pa je bolje kupiti novega. V kolikor iščemo rešitev za domačo delavnico, je rabljen CNC stroj odlična izbira, saj je cenovno ugodnejši, pa vendar dovolj zmogljiv za domačo uporabo. Na področju prodaje in servisa CNC strojev imamo ogromno izkušenj, zato vam bomo z veseljem pomagali izbrati primerno rešitev za vašo dejavnost. Naš kolektiv sestavljajo strokovnjaki, ki so vedno pripravljeni svetovati in z vami deliti svoje izkušnje. Z odgovornim pristopom, znanjem in izkušnjami smo poiskali optimalne rešitve za številne stranke, zato nam lahko brez skrbi zaupate.

Servis CNC strojev

Več o prodaji cnc strojev