Žična erozija – opis obdelave materialov s pomočjo ustreznega stroja

Žična erozija je postopek obdelave kovin oziroma elektroprevodnih materialov, pri čemer žica, debela od 0.1 do 0.3 mm erodira toplotno obdelane obdelovance. Žica je običajno izdelana iz medenine in potopljena v dielektrik.

Če bi želeli opisati delovanje žične erozije, bi zapisali tako: V postopku obdelave z žično erozijo žica potuje med dvema vodiloma, med katera je vstavljen obdelovanec, katerega višina lahko sega vse tja do 500 mm. Ta postopek je nepogrešljiv v čisto vsaki orodjarni, saj CNC stroje za žično erozijo odlikuje stabilna konstrukcija s fiksno mizo in pomičnim stebrom, kar jim zagotavlja stabilno dinamiko ob različnih obremenitvah delovne mize. Izpostaviti je potrebno tudi najsodobnejši digitalni generator, ki zagotavlja vrhunske rezultate ter omogoča nadaljnji razvoj tehnologije s posodabljanjem programske opreme. Žične erozije so standardno opremljene z merilnimi letvami, linearnimi motorji, zanesljivim avtomatskim napeljevanjem žice in hladilnim sistemom ter uporabniku prijaznim krmilnikom na Windows osnovi.

Kaj bi morali vedeti o žični eroziji?

CNC žična erozijaPoleg opisa delovanja bi morali poznati tudi prednosti in področja uporabe žične erozije. Le-ta je primerna za obdelavo večine elektroprevodnih materialov, uporabniku pa omogoča tudi obdelavo materialov visoke trdote. Je idealna izbira za izdelavo matric, orodij, kalibrov in prototipov, pri čemer uporabnik dosega visoko natančnost in toleranco obdelave. Način obdelave materialov z žično erozijo je brezkontakten, saj v obdelovanec ne vnašamo nobene napetosti. Za vse to potrebujemo zgolj eno samo orodje, ki ga najdemo tudi v ponudbi podjetja CNC tehnika. Zagotavljamo vam, da boste z uporabo strojev iz naše ponudbe odkrili svoje zmožnosti in pri tem dosegli le najboljše rezultate. Ogledate si jih lahko v katalogu, ki ga najdete na naši spletni strani ali pa nas kontaktirate in posredovali vam bomo dodatne informacije.

Preberite tudi o potopni eroziji >>