Načrti, ki vas bodo navdušili


Načrti so predpogoj katere koli materialne izvedbe. Ne glede na to, kaj boste izvedli, je dobro, da za to pripravite načrte. Nekateri ljudje prisegajo na improvizacijo in pravijo, da imajo vse v »glavi«. Toda to je najboljša pot do tega, da zagrešite napake ali pa se med izvedbo znajdete v zagati. Zato so načrti vedno priporočljivi, saj se z njihovo pomočjo izognemo nepredvidljivosti v času projekta. Pametni so tisti, ki stvari izdelujejo po načrtih. Pri nekaterih projektih pa brez načrtov sploh ne gre. Tako moderne hiše potrebujejo načrte. Nekoč so ljudje gradili na pamet, torej brez načrtov lesenih ali drugih hiš. Ker pa so nepremičnine takšne narave, da v primeru hujših napak pri gradnji lahko pride tudi do zrušitve in s tem škode človeškemu zdravju ali celo izgube človeških življenj, moderne hiše brez načrtov ne morejo več nastati. Načrti moderne hiše so namreč garancija, da je hiša ustrezno projektirana, kar z drugimi besedami pomeni, da je hiša idejno sestavljena tako, da bo lahko stala in njena zgradba ne bo ogrožala stanovalcev in okolice.


Načrte moderne hiše izdela projektant

Da dobite načrt atrijske hiše, se morate obrniti na projektivno podjetje. Cena načrtov hiše ni najnižja, saj projektiranje zahteva veliko časa. Lahko se odločite za načrte moderne hiše, katere projektant izriše v skladu z vašo idejo, lahko pa izberete med tipskimi načrti stanovanjskih hiš, ki že obstajajo in ki jih lahko za svojo gradnjo uporabite tudi vi. Cena slednjih načrtov hiše je seveda nižja, saj ima projektant z že obstoječimi načrti moderne hiše bistveno manj dela, kot bi ga imel v primeru, če bi vse skupaj moral začeti znova.

Načrti za atrijske hiše cenaNačrti za različne hiše


Načrti so potrebni za izdajo gradbenega dovoljenja

Ne glede na to, ali imate v mislih načrte za atrijske hiše, načrte lesenih hiš ali načrte drugih modernih hiš, načrtov ne potrebujete le za to, da bodo znali zidar in drugi izvajalci vašo novo hišo postaviti. Načrte za atrijske hiše, načrte lesenih hiš ali načrte drugih modernih hiš potrebujete za pridobitev gradbenega dovoljenja. Pred stoletji so lahko hišo postavili z načrti ali brez, a država se v gradnjo nikoli ni vtikala. Danes je drugače. Država hoče imeti nad gradnjo nadzor zaradi številnih razlogov, od katerih je varnost gradnje le eden. Gre tudi za to, da se pri gradnji uporabijo ustrezni materiali, ki ne ogrožajo zdravja in da so projekti umeščeni v prostor v skladu s prostorsko ureditvenimi plani. Tudi zaradi tega cena načrtov hiše ni zelo nizka, saj je projektiranje odgovorno delo. Če so namreč načrti izdelani napačno in pride do zrušitve hiše, za nezgodo odgovarja odgovorni projektant.


Načrti moderne hiše so lahko tudi cenejši

Ni nujno, da so načrti za atrijske hiše ali načrti lesenih hiš zelo dragi. Če projektant uporabi načrte, ki so bili enkrat že uporabljeni, je njegovo delo bistveno bolj enostavno. Ni mu namreč potrebno ponovno opravljati statičnih izračunov, vsega skupaj na novo izrisati in podobno. Zato je cena takšnih načrtov hiše za naročnika seveda dosti nižja.


Načrte, ki so tipski, lahko prilagodimo vašim potrebam

Če se odločite za že obstoječe načrte, to ne pomeni, da morate hišo stoodstotno zgraditi v skladu z njimi. Lahko vam izvedemo tudi določene modifikacije teh načrtov, kar pomeni, da je zadeva še vedno cenovno ugodna, vi pa imate možnost, da pridete do načrtov ugodneje, kot bi, če bi moral projektant začeti s projektiranjem od začetka.

NAČRTI ZA ELEKTROINŠTALACIJE

CENA GRADNJE HIŠE