Nizkoenergijska atrijska hiša je varčna dolgoročna naložba


V našem podjetju se ukvarjamo tudi z načrtovanjem gradnje atrijskih hiš. Nudimo vam nizkoenergijske hiše, ki so varčne in ekološke. Da atrijske nizkoenergijske hiše dosegajo predpisane standarde, morajo biti zgrajene natančno in premišljeno, z ustreznimi materiali. Pri nizkoenergijskih atrijskih objektih je pomembna oblika ter njihova lega. V naravo mora biti zgradba umeščena na način, da najbolje izkorišča sončno energijo. Pomembno je tudi, da hiša nima na severni strani veliko odprtin oziroma oken. S tem preprečimo, da bi se hiša prekomerno segrela. Odprtine in okna morajo biti načrtovana na južni strani hiše. Toplotne izgube nizkoenergijske atrijske zgradbe morajo biti čim manjše, kar dosežemo z izbiro ustrezne izolacije in s kvalitetno zrakotesno gradnjo. Toplotne izgube skozi majhne odprtine so lahko zelo velike, zato mora biti gradnja kvalitetna. Investicija v nizkoenergijsko atrijsko hišo ni majhna, se pa kmalu povrne saj so prihranki pri stroških za energijo, ki se porabi za ogrevanje in hlajenje prostorov ter ogrevanje sanitarne vode zelo veliki.

NA VOLJO CENIK TIPSKE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE


Nizkoenergijske atrijske hiše uporabljajo za ogrevanje in hlajenje prostorov toplotne črpalke

Načrti hišPri nizkoenergijskih atrijskih hišah se za ogrevanje in hlajenje prostorov ter ogrevanje sanitarne vode uporablja energija pridobljena iz obnovljivih virov. Tak sistem ogrevanja omogočajo toplotne črpalke, ki so čedalje bolj priljubljene. Poznamo tri vrste toplotnih črpalk. Najpogosteje uporabljene toplotne črpalke so zrak-voda, kar pomeni, da energijo pridobivajo iz zraka. Takšne toplotne črpalke, so lahko nameščene v nizkoenergijskih atrijskih hišah, ki so zgrajene na različnih terenih. Toplotne črpalke voda-voda so primerne za nizkoenergijske atrijske hiše, ki so zgrajene na področju, kjer se nahaja podtalnica. Toplotna črpalka pridobiva energijo iz podtalnice, ki je najučinkovitejši obnovljivi vir. Če imate okrog vaše nizkoenergijske atrijske hiše dovolj zemljišča, pa lahko hišo ogrevate s toplotno črpalko zemlja-voda. Ta črpalka pridobiva toploto iz zemlje, ki na določeni globini, skozi celo leto ohranja konstantno temperaturo. Tudi sanitarna voda se pri nizkoenergijskih atrijskih zgradbah ogreva s sanitarno toplotno črpalko. Za še večji prihranek, se lahko v ogrevalni sistem nizkoenergijske zgradbe vkorporira solarni sistem, ki izkorišča moč sonca.

Za nizkoenergijsko atrijsko hiše vam hitro in cenovno ugodno izdelamo načrt

Načrti za nizkoenergijsko atrijsko hišo so lahko tipski ali pa so narejeni po vaših željah. Če bi radi imeli novo nizkoenergijsko atrijsko hišo postavljeno čimprej, je smiselna odločitev za tipsko zgradbo. V primeru, ko želite imeti unikatno nizkoenergijsko atrijsko hišo, je pa potrebno počakati, da se celoten načrt naredi. Na podlagi lokacijske informacije, ki določa tip, velikost in ostale kriterije nizkoenergijske atrijske zgradbe, arhitekt izdela načrt, pri katerem seveda upošteva tudi vaše želje. Projektant izdela načrte za razne napeljave. Pri gradnji nizkoenergijske zgradbe so načrti električnih in strojnih inštalacij zelo pomembni. Strojni inženir uskladi načrte z arhitekturno zasnovo in z izračuni gradbene fizike. Če se odločite za tipski model nizkoenergijske atrijske hiše, je celoten birokratski postopek krajši in cenovno ugodnejši. Cena načrta zgradbe je tudi ugodnejša, če izberete klasično tipsko različico.

Načrti


Gradnja nizkoenergijske atrijske hiše mora biti strokovna in kvalitetna

V današnjem času lahko izbirate med različnimi vrstami hiš. Prva odločitev je običajno ali boste gradili zidano ali montažno hišo. Gradnja montažnih objektov je v porastu, saj ima kar nekaj prednosti pred zidanimi objekti. Montažna gradnja je hitra, cenovno ugodna, spremembe načrta so mogoče med samo gradnjo. Tudi gradnja lesenih hiš je čedalje bolj priljubljena. Lesene hiše imajo zelo dobre izolacijske lastnosti, so najbolj ekološke. Pri načrtovanju oziroma izbiranju nove hiše, se je potrebno tudi odločiti ali vam bolj ustreza atrijska ali etažna zasnova. Pri atrijski hiši odpade strošek notranjih stopnic, kar tudi malo zniža ceno investicije. Še posebej so atrijske hiše primerne za osebe, ki so gibalno ovirane. Zelo pomembna izbira pri načrtovanju zgradbe je njena energetska učinkovitost. Stroški gradnje klasične hiše, nizkoenergijske in pasivne hiše so zelo različni. Višja investicija pri gradnji vam zagotavlja dolgoročne večje prihranke za energijo, ki jo boste porabili za ogrevanje in hlajenje prostorov ter za ogrevanje sanitarne vode.