Teran Prestige - teran za vrhunski užitek iz kleti Vinakras

Vrhunski Teran Prestige pridelujemo iz ročno odbranega, odlično dozorelega grozdja trt refošk, ki uspevajo na najboljših legah kraške planote. To mu daje svojevrstno cvetico, ki spominja na maline in robidnice. V času 18 mesečnega zorenja večji del vina - 80 % odleži v leseni posodi, preostalo vino pa v posodah iz nerjavečega jekla. Vrhunsko vino Teran Prestige v ustih deluje zelo mehko in polnega telesa, z dozorelimi in sladkimi tanini, živahnost, pa mu daje prijetna mehka kislina. Naš Teran Prestige redno predstavljamo v Sloveniji in tujini, kjer dobiva odlična priznanja.

Teran Prestige

Teran Prestige za gurmanske užitke ob mesnih jedehpolnega okusa

Teran Prestige je drugo vrhunsko rdeče vino, ki vam ga nudimov naši liniji vin za gostinstvo. Vrhunski Teran Prestige prepoznate po intenzivni temni rdeči barvi z vijoličnimi odtenki in zrelo-sadni cvetici, ki spominja na maline, robidnice in druge gozdne sadeže. Polnost, sadnost in harmonija okusa vrhunskega vina, ki ga spremlja prefinjena nota lesa, odlično dopolnjuje okus kraškega pršuta in ostalih suhomesnatih izdelkov. Vino teran priporočamo tudi k ostalim gurmanskim mesnim jedem z žara ali z omakami, divjačini ali k sirom z močnejšim okusom. Svojim gostom ga ponudite ohlajenega na 14 - 16°C v kozarcih za rdeče vino s trebušasto obliko čaše, ki je zgoraj rahlo zožena.

Teran Prestige - pravijo, da je med pijačami najkoristnejše in med »zdravili« najokusnejše vino

Poleg vrhunskih gastronomskih užitkov z zmernim pitjem vina teran ob jedi skrbite tudi za svoje zdravje. Teran Prestige se odlično poda k temnemu mesu, dozorelim sirom in ostali bogati hrani, ki je eden od razlogov za povišan LDL (slabi) holesterol v krvi. Nekatere raziskave so pokazale, da rdeča vina, med njimi tudi teran, delujejo kot sredstvo za zniževanje LDL holesterola v krvi, kot antioksidant, kot sredstvo za zaviranje slabokrvnosti in arterioskleroze. Zmerno pitje rdečih vin ob jedeh občutno zmanjša pojav bolezni srca in ožilja. Med rdečimi vini je teran prav gotovo vino, z bogato kislinsko in mineralno sestavo, ki pozitivno deluje na delovanje prebavnih organov še posebej pri pomanjkanju teka ter kroničnih in akutnih vnetjih črevesja, pomaga pri zdravljenju slabokrvnosti, blagodejno pa vpliva tudi na naše počutje.

Več o naši ponudbi vrhunskega terana in o ponudbi ostalih rdečih in belih vin si preberite na naši spletni strani. Vabljeni!