Refleksna masaža stopal temelji na masaži določenih točk na stopalihRefleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal, imenovana tudi refleksologija in refleksoterapija, je več tisočletij stara oblika masaže, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih. Refleksologi pri svojem delu uporabljajo nekakšne zemljevide dlani in stopal, ki prikazujejo, katere točke so povezane s določenim delom telesa. Bolečina ob dotiku teh točk nakazuje na prepreke v pretoku energije ter možnost obolevnosti dela telesa, s katerim je točka povezana. Z masažo in pritiskanjem na občutljivo točko sprostimo energijski kanal, spodbudimo pretok energije in izboljšamo svoje zdravje.


Refleksna masaža stopal je tehnika naravnega zdravljenja in sproščanja celega telesa, ki vzpodbuja krvni obtok in endokrini sistem ter aktivira ali umiri organske funkcije. Uporabljamo jo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Če torej prijetno masažo nog združimo z refleksologijo, lahko nepričakovano odkrijemo izboljšanje v svojem zdravstvenem stanju.

Refleksna masaža stopal - potek terapije

Refleksna masaža stopal je storitev, ki vam jo nudimo tudi v Spa v mestu Ljubljana. Terapija se prične z uporabo tople brisače, ki vam jo položimo na stopala, ali s toplo kopeljo za noge. Uporaba masažnega olja olajša drsenje prstov po koži. V roke primemo eno stopalo, drugo pa ostane zavito v brisačo. S palcem pritiskamo na točke po vsem stopalu tako, da pričnemo pri prstih in nadaljujemo proti peti. Ko pridemo do občutljive točke, nanjo pritisnemo za pol minute, nato pa pritiskamo na dele okoli nje. Zaključimo s ponovnim 30-sekundnim pritiskom in celoten postopek ponavljamo, dokler neprijeten občutek ne izgine. Ko je refleksologija na prvem stopalu zaključena, je na vrsti drugo stopalo.

Refleksologija - čudežne točke na stopalih povrnejo zdravjeMasaža stopal

Zaradi vse bolj stresnega načina življenja je zelo pomembno, da vsak posameznik poskrbi zase in za svoje zdravje.

Refleksna masaža stopal se je izkazala kot izredno učinkovita oblika naravne terapije za:

  • bolečine v hrbtenici;
  • migreno;
  • artritis;
  • motnje v spanju;
  • športne poškodbe;
  • neredno prebavo in
  • težave, povezane s stresom.


Naj vam čudežne točke na stopalih povrnejo zdravje. Refleksologija nam lahko pomaga tako na fizičnem kot na duševnem in čustvenem področju ter nas vzpodbuja pri ohranjanju zdravja na vseh življenjskih področjih.


Ugodna refleksna masaža stopal vas čaka v Spa v mestu Ljubljana. Obiščite nas. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Spa v mestu | Refleksologija - povezave do naše spletne strani: