Ročna limfna drenaža za izboljšanje imunskega sistema

Limfna drenaža je vrsta masaže, pri kateri terapevt z nežnimi gibi v določenem zaporedju vpliva na limfni sistem, ki v našem telesu skrbi za odplavljanje in odstranjevanje odpadnih snovi, ostankov strupov ter mikroorganizmov iz celic in tkiv. Ročna limfna masaža sledi naravnemu toku limfe, tekočine, ki kroži po limfnem sistemu, in tako ustvarja prehodnost. Medcelični prostor postane bolj prehoden in snovi, potrebne za normalno delovanje in regeneracijo celic, lažje pridejo do cilja. Posledično limfna drenaža vpliva tudi na mišični in živčni sistem. Hkrati pa se izboljša delovanje imunskega sistema. Po tretmaju stranka včasih čuti utrujenost, vendar se že naslednji dan počuti bolj sproščeno.


Ročna limfna drenaža se uporablja v medicinske, preventivne in kozmetične namene, od izvajalca pa zahteva popolno tehniko in veliko teoretičnega znanja anatomije, fiziologije in patologije. Drenaža je primerna tako za splošno regeneracijo organizma kot za zdravljenje aknaste in problematične kože, zabuhlosti in podočesnih mešičkov, pa tudi za preprečevanje zatekanja nog. Za lajšanje oteklin jo lahko uporabljajo tudi nosečnice. Ker limfna drenaža omogoča hitrejše celjenje, je primerna tudi za okrevanje po operativnih posegih, na primer po lepotnih posegih na obrazu in telesu, in zlomih.

Limfni sistem - eden najpomembnejših sistemov v človeškem telesu

Limfni sistem je eden najpomembnejših sistemov v človeškem telesu. Sestavljajo ga limfna tekočina (limfa), limfne žile in limfni vozli (bezgavke). Limfne žile so zelo tanke in komaj opazne, imajo pa podobno zgradbo kot vene in imajo zaklopke. Po njih teče limfa, rumenkasta prosojna tekočina, ki prenaša odpadne snovi po limfnih kapilarah in žilah do bezgavk, kjer se prefiltrira. Očiščena limfa se nato zliva v večje limfne vode in se vrača v krvni obtok. Limfa odplavlja odpadne snovi iz tkiv, poleg ostankov metabolizma pa odplavlja tudi bakterije, tujke in beljakovine. Ker limfa obenem odplavlja velike količine vode (do 2 litra dnevno), je limfna drenaža blagodejna in pomembna predvsem za tkiva, ki zadržujejo veliko vode, denimo za mišice in maščobno tkivo.

Spa v mestu - ročna limfna drenaža po dr. Voddru

Ročna limfna drenaža po dr. Voddru je nežna, predvsem pa zelo učinkovita masaža, ki bo vašemu zdravju dala povsem novo dimenzijo. Zato nikar ne odlašajte in naredite nekaj dobrega zase. V Spa v mestu so vam na voljo tudi druge vrste masaž, ki bodo pripomogle k vašemu boljšemu počutju. Vabljeni tudi na našo spletno stran.

Spa v mestu | Masaže, osebni wellness - povezave do naše spletne strani: