Medicinska pedikura za lažji in neboleč korak

Medicinska pedikura je storitev, ki je v primerjavi s klasično pedikuro usmerjena bolj v odpravljanje težav s stopali in nohti na nogah. Stopala so namreč najbolj obremenjeni del človeškega telesa, zato se pogosto srečujemo s težavami, kot so otiščanci, kurja očesa, vraščeni, zadebeljeni ali glivični nohti ter zadebeljena ali odvečna koža na stopalih. Ker klasična pedikura tem težavam ni kos, je potrebna medicinska pedikura, ki vam jo ponuja tudi Spa v mestu Ljubljana. Medicinska pedikura je namenjena vsem, ki jih pestijo različne težave na stopalih in tudi vsem, ki si želijo ohraniti zdrava in lepa stopala. Namenjena je vsem starostnim skupinam, tako moškim kot ženskam. Medicinska pedikura bo poskrbela za lažji in neboleč korak. Po končani pedikuri vam po želji nohte barvno ali francosko polakiramo, saj je poleg pedikure tudi manikura ena od naših storitev za nego telesa.

Medicinska nega nog in nohtov v Spa v mestu Ljubljana

Medicinska pedikura v našem spa centru v samem središču mesta Ljubljana zajema pregled stopal, urejanje glivičnih nohtov ter svetovanje o negi in zdravljenju takšnih nevšečnosti. Poleg tega brez bolečin odstranjujemo kurja očesa in otiščance ter poroženelo odvečno kožo, odpravljamo težave z razpokanimi petami in saniramo vraščene nohte. Medicinska pedikura se opravlja s kirurško sterilnimi instrumenti ter vrhunsko in najsodobnejšo opremo za nego nog. Strokovno usposobljeno osebje vam bo svetovalo tudi o negi in pravilni izbiri izdelkov (kremah, sprejih, sredstvih za glivična obolenja nohtov, zaščitnih izdelkih za noge in specialnih kremah ...).

Nega nohtov na nogah - medicinska pedikura

Nega nohtov najpogosteje vključuje saniranje vraščenega nohta in odpravo glivičnih obolenj. Pri vraščenem nohtu se noht vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih tudi bakterijsko okužbo. Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji ali pa nepravilno pristriženi nohti. Nega vraščenih nohtov poteka tako, da se odstriže vraščeni del nohta in očisti nohtni kanal. Po potrebi namestimo še BS sponko, pripomoček, s katerim najbolj učinkovito rešujemo in preprečujemo ponovno vraščanje nohta. Nameščanje je popolnoma brez bolečin, ravno tako odstranitev ali zamenjava sponke.


Glivice na nohtih spreminjajo strukturo nohta, ki se sčasoma začne debeliti, drobiti in spreminjati barvo, hkrati pa oddaja tudi neprijeten vonj. Zadebeljene glivične nohte lahko brusimo in s tem odstranimo zadebeljen glivičen del nohta, nato pa ga zaščitimo z antimikotično maso ali pa samo začnemo zdravljenje z antimikotičnim sredstvom. Če glivičen noht ni zadebeljen, pa noht in nohtni kanal dobro očistimo in nanesemo antimikotično sredstvo.


Obiščite nas v prijetnem in intimnem Spa v mestu, Ljubljana. Vabljeni!

Spa v mestu | Nega nohtov - povezave do naše spletne strani: