Kaj vse je potrebno vedeti o investiciji v sončno elektrarno za vikend?

Seveda je eno od glavnih vprašanj, ki se investitorjem sončnih elektrarn postavlja ”Ali se investicija v elektrarno dejansko sploh izplača?” Odgovor je definitivno da, vendar moramo tudi pri nakupu in postavitvi sončne elektrarne preračunati potrošnjo svoje električne energije ter velikost sončne elektrarne za vikend ali za dom prilagoditi svoji dejanski potrošnji, saj bomo drugače presežke električne energije, ki jo bomo pridelali, oddajali v omrežje, znesek te energije pa nam ne bo povrnjen, investicija v večjo sončno elektrarno pa je seveda primerno višja. Zavedati se moramo, da bodo cene električne energije v prihodnje najverjetneje naraščale, zato se je smiselno za investicijo v sončno elektrarno za vikend ali za dom odločiti čim prej.

sončna elektrarna za vikend (opis)

Višina naložbe je odvisna predvsem od moči elektrarne. Poleg osnovne cene izvajalca moramo plačati še DDV, ki je lahko 9,5-odstoten ali 22-odstoten. Višina DDV je odvisna od tega, kam sončno elektrarno namestimo. Če jo namestimo na stanovanjskem objektu, ki je namenjen za trajno bivanje, in če uporabna površina stanovanja ne presega 250 (za enostanovanjske stavbe) oz. 120 kvadratnih metrov (večstanovanjske stavbe), davek znaša 9,5%. Če je sončna elektrarna postavljena na nestanovanjski objekt (garaža, lopa, hlev), če objekt presega navedeno kvadraturo ali gre za počitniški objekt, velja običajna 22-odstotna davčna stopnja, kar precej poviša končno ceno investicije v sončno elektrarne. Če se odločimo za sončno elektrarno za vikend, bomo torej morali poravnati davek v višini 22%. Nikakor pa ne gre zanemariti subvencij, ki jih lahko investitorji v sončne elektrarne za vikend pridobijo od Eko sklada Republike Slovenije.

Postavitev sončne elektrarne za vikend v podjetju Sol Navitas

Tudi v podjetju Sol Navitas se ukvarjamo s postavitvijo sončnih elektrarn za vikend. Naše stranke se lahko odločijo za postavitev sončne elektrarne za vikend na ključ, ali pa se dogovorimo za to, da v našem podjetju priskrbimo komponente, elektrarno pa si nato sestavite sami oz. njeno sestavo prepustite drugim izvajalcem. Pri gradnji sončnih elektrarn za vikend v našem podjetju uporabljamo solarne (fotonapetostne) module slovenskega proizvajalca Bisol serije Premium mono, v skladu z dogovorom pa svojim strankam ponujamo tudi solarne module katerega od vodilnih svetovnih proizvajalcev, kot so Trina Solar, Yingli Solar ali Luxor Solar. Za pritrditev modulov na streho uporabljamo nosilno konstrukcijo SOL ALU, ki ponuja rešitev za vse vrste kritine in je plod našega lastnega znanja. Z njo je postavljenih že preko 20 MW sončnih elektrarn v več evropskih državah. Zaradi tega lahko ponudimo tudi 10 letno garancijo, da zaradi montaže sončne elektrarne ne bo prišlo do zamakanje strehe.

Kaj vse mora sončna elektrarna za vikend v Sloveniji vsebovati

Sončne elektrarne za vikend lahko postavimo tako na streho vikenda, kot tudi na steno objekta. Elektrarna mora zaradi preprečitve električnega udara v vsakem trenutku omogočati izklop iz distribucijskega omrežja. Ob tem pa je potrebno zagotoviti tudi, da je v napravi za samooskrbo v izključenem stanju zagotovljena mala napetost (ELV), ki je največ 50 V izmenične napetosti oziroma največ 120 V enosmerne napetosti.

sončna elektrarna izkušnje (kako deluje?)

Kakšne so izkušnje s sončnimi elektrarnami lahko preverite tudi pri nas?

Za več informacij o sončnih elektrarnah za vikend smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam še zastavljajo, z vami pa bomo delili tudi izkušnje o sončnih elektrarnah. Seveda se o izkušnjah s sončnimi elektrarnami drugih uporabnikov lahko prepričate tudi na spletu. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam lahko podrobno opišemo tudi največjo sončno elektrarno v Sloveniji, vam razložimo, kako sončna elektrarna deluje ter vam pripravimo opis sončne elektrarne, ki bi bila primerna za vaše potrebe.

kaj so nas izkušnje s posatvljanjem sončnih elektrarn naučile