Oblačila za otroke

Ko kupujemo oblačila za otroke, se velikokrat znajdemo pred kopico vprašanj, ki nas pri izbiri otroških oblačil nekoliko begajo in tako nismo več natančno prepričani, katero oblačilo bi izbrali. Pri nakupu oblačil za otroke se je primarno dobro zavedati, da je pametno kupovati po potrebi. Otroci namreč izjemno hitro rastejo in bodo oblačila, ki jih kupimo, slej kot prej prerasli. Vse lepo in prav, če bodo oblačilo tudi velikokrat oblekli, če pa se odločimo za nakup oblačila za otroke, ki ga naš malček ne potrebuje, pa se zna zgoditi, da ga bo otrok prerasel še preden ga bomo sploh vzeli iz omare.

Pri nakupu otroških oblačil moramo biti previdni tudi s številkami. Številke so pri oblačilih za otroke navadno težava predvsem, ko oblačila kupujemo drugim otrokom, ki jih ne poznamo zelo dobro. Oblačila so označena po enem izmed dveh sistemov: velikost otroka v cm (od velikosti 62 do 134) ali v letih (oziroma pri manjših oblačilih v mesecih). Pri velikostih, izraženih v letih, je pri prodajalcu dobro preveriti, ali so velikosti realne. Lahko se namreč zgodi, da so oblačila manjša od pričakovanih, glede na starost otroka, zato je bolje kupiti večjo številko. Tudi če velikosti otroka ne poznamo natančno se je vseeno bolje odločiti za večjo številko, saj bo otroku tako oblačilo zagotovo enkrat prav. Če pa bomo kupili premajhno, ga ne bo več mogel obleči – dobro pa je, da lahko dan danes premajhno oblačilo skoraj povsod zamenjamo in tako izberemo pravo velikost.

Pri izbiri otroških oblačil moramo upoštevati tudi želje naših malčkov

Ko kupujemo oblačilo svojemu otroku, je dobro izbrati tiste kose, ki najbolje ustrezajo otroku in njegovemu načinu življenja. Niso vse punčke navdušene nad roza bleščicami, prav tako vsi fantki ne marajo večino časa preživeti v trenirki. Če se otrok veliko igra zunaj in se dobro počuti v sproščenih oblačilih, mu ne kupujte ozkih hlač. Če punčka rada obleče krilce, je ne silite, naj obleče pusta enobarvna oblačila. Pri hlačah je dobro preveriti ali imajo možnost nastavitve širine pasu, saj otroci ne marajo, da jih hlače tiščijo. Morda se lahko z manjšim otrokom posvetujemo tudi o tem, kateri risani junaki so mu všeč, kakšne barve ima rad, kateri vzorci in potiski so mu najljubši. Določene serije oblačil nudijo potiske z različnimi risanimi junaki, ki se predvajajo kot risanke, in jih otroci večinoma obožujejo. Otrokom je potrebno dovoliti nekaj veselja in jih razveseliti z nekaj kosi oblačil, ki so potiskani z motivi njihovih najljubših risanih junakov.

Pri izbiri oblačil za otroke je dobro biti pozoren tudi na to, da se lahko med seboj dobro kombinirajo. Iz nekaj kosov oblačil tako lahko sestavite različne modne kombinacije. Upoštevajte, da v posamezni sezoni potrebujete v povprečju en komplet oblačil za vsak dan, kar vključuje tako osnovne kose kot so na primer pajkice in trenirka, kot tudi oblačila za posebne priložnosti – na primer jeans hlače, modno krilce, srajčko in seveda jakno. Predvsem pa je priporočljivo, da otroka oblečemo večplastno, saj to omogoča enostavno regulacijo temperature.

Fantovska jopica

Sladke sanje z udobnimi pižamicami

Pozabiti ne smemo niti na otroške pižame, ki naj bodo izdelane iz naravnih in koži prijaznih materialov. Tudi otroške pižame naj bodo potiskane z najljubšimi risanimi junaki vašega malčka. Če kupujemo pižamo za nekoliko manjšega otroka, moramo nujno poskrbeti, da bo pižama enostavna za preoblačenje, saj se lahko manjši otrok med nočjo spoti ali drugače popacka in ga je potrebno preobleči kar sredi noči.

V trgovini Sivili ponujamo pestro ponudbo oblačil za otroke. Izbirate lahko med oblačili za deklice in oblačili za fantke, manjka pa niti ponudbe oblačil za dvojčke. V primeru vseh dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri odločitvi.

Dekliška pižama

Več o oblačilih za deklice