Oblačila za dojenčka naj bodo pred vsem udobna


Oblačila za dojenčka morajo biti mehka, udobna, obenem pa tudi slediti sodobni trendom, ki jih narekuje moda za dojenčke. Za novorojenčke so toplo priporočljiva eko oblačila, izdelana iz ekološko pridelanega bombaža, ne glede na to ali gre za plenice, unisex bodije, majice, rokavice, kape, nogavičke, oblekice, pižame, jopice, trenirke, srajčke ali karkoli drugega. Posamezna oblačila in kompleti za dojenčke so na voljo v spletni trgovini Sivili.


Kaj moramo vedeti pri izbiranju?

Tudi če nam je izbiranje pajackov, majčk in kapic za našega novorojenčka v še tako veliko veselje, moramo razmišljati praktično. Za prva oblačila je priporočljivo kupiti le nekaj osnovnih kosov. Dojenček namreč tako hitro raste, da je treba nenehno kupovati nove. Gotovo imamo prijatelje ali znance, ki nam lahko posodijo oblačila, ki so jih njihovi otroci že prerastli. Lahko pa tudi malce pobrskamo za rabljenimi, ki jih največkrat dobimo po veliko manjši ceni kakor, če bi kupili nove. Za začetek bodo zadostovali štirje bodiji, pajacki in  puloverčki v velikosti 56/62. Za otroke, ki so bili rojeni poleti bomo potrebovali tudi tanko jopico in kapico, pozimi zimsko jakno ali pajac, toplo kapico, rokavice in krznene copatke. Pozorni bodimo, da so izrezi za glavo dovolj veliki, oziroma imajo oblačila gumbe ter zadrge, ki jih zlahka zapnemo.

Pri izbiri oblačil za dojenčka so načeloma pomembni zlasti naslednji vidiki. Oblačila morajo biti praktična, kar pomeni, da imajo zgornji deli na ramenskem delu nete ali gumbe za odpenjanje, gumbe na ovratniku, so enostavna za oblačenje in imajo gumbe tudi v razkoraku, kar olajša previjanje. Nad vse pomembno pa je tudi, da so enostavna za pranje. Dojenčka je namreč potrebno večkrat na dan preobleči. Na belih kosih se pozna vsak madež, torej, v izogib večnemu pranju pri 95 °C, ali umazanemu videzu, lahko prednostno izbiramo barvna oblačila. Po nekaj mesecih, ko se bo naš otrok začel gibati in plaziti, je pomembno tudi, da ga oblečemo v udobna oblačila, ki ne zdrsnejo in ga pri gibanju ne omejujejo.

Glede na to, da se dojenčki zelo pogosto umažejo, je pri izbiri oblačil zanje ključnega pomena, da so izdelana iz materiala, ki tudi po mnogih pranjih ohrani svojo prvotno obliko. Hlače so lahko narejene iz množice različnih materialov, kot so bombaž, žamet in jeans, pomembno je pred vsem to, da so udobne in ne ovirajo otrokovega gibanja. Majice, bodiji in pajacki pa so največkrat izdelani iz organskega bombaža (kar je tudi najboljša izbira za dojenčka), ki je udoben, zdravju prijazen in se ga lahko pogosto pere.


Bodiji za dojenčke

Bodi je univerzalno oblačilo za vsakega dojenčka, v katerem se bo brez izjeme počutil več kot odlično, ne glede na njegov spol. Največkrat se jih uporablja dokler ima otrok plenico, nekateri pa jih nosijo vse do tretjega leta starosti, saj jih njihov način zapenjanja v razkoraku, dobro varuje pred mrazom. Najboljša izbira za novorojenčka so zagotovo bodiji na preklop, saj so enostavni za oblačenje. Na voljo so v različnih velikostih in barvah, z dolgimi in kratkimi rokavi. Najbolj kvalitetni so izdelani iz naravnih materialov, ki nežni otroški koži, omogoča da prosto diha. Kot takšni ne povzročajo alergijskih reakcij, zato so primerni tudi za dojenčke in novorojenčke z občutljivo kožo.

Bodiji za dojenčke

Oglejte si kolekcijo bodijev za dojenčke


Kompleti za dojenčke

Kompleti za novorojenčka se pogosto uporabljajo kot darilo mladim staršem ali mladi mamici, največkrat pa so sestavljeni iz stvari, ki so potrebne, da svojega novega družinskega člana odnesemo iz porodnišnice. Navadno vsebujejo jopico, hlače, kapico in nogavičke in so izdelani iz mehkega materiala. Ker si želijo čim manj dodatkov, pri podjetju Sivili ponujajo tudi komplet izdelan iz organskega bombaža, ki ne vsebuje barvil, ima le okrasno vezenje in lesene gumbke za zapenjanje. S takim nakupom lahko zmanjšamo možnost stika škodljivih materialov z občutljivo dojenčkovo kožo.

Oblačila za dojenčke

Preberite si več o eko oblačilih za dojenčke